Recept

Kakor

Recept Recept för allergiker (Ej LCHF)

Grundeg för ca 40-50 kakor

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 200 g mjölk- och sojafritt margarin

Tillagningssätt

Hittade på en gammal sida flera tips på recept bland annat det här: Läs mer


Biff stroganoff med stekt vitkål

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • ca 700 g strimlad biff
  • ca 300 gr skivade färska champinjoner
  • 2 st gula lökar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 msk tomatpure
  • 3 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche (smetana)
  • salt, peppar, vegeta, paprika pulver, persilja
  • smör

Tillagningssätt

  Läs mer


Chokladbollar

Recept Recept för allergiker (Ej LCHF)

Ingredienser

  • 100 g smör (mjölkfri om så behövs)
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk vatten
  • 5 dl havregryn
  • Till garnering: Kokosflingor eller pärlsocker eller vilken strössel som helst.

Tillagningssätt

  1. Rör ihop smör och socker.
  2. Rör i kakao, vaniljsocker, vatten och havregryn tills det blir fin och jämn smet.
  3. Forma runda bollar och rulla dem i kokos eller / och pärlsocker.
  4. Kyl någon timme innan servering.
Läs mer


Fiskgratäng med kräftstjärtar och tomatsås

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 800 gr torskfilé
  • 1 burk kräftstjärtar
  • 1/2 pkt tomatsås (Icas passerade tomater är bäst enl mig)
  • dill
  • 1-2 dl riven ost
  • salt
  • peppar
  • ca 3 dl grädde

Tillagningssätt

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Salta och peppra fiskfiliéerna och lägg in dem i i en ugnsäker form.
  3. Strö över kräftstjärtar och dill.
  4. Häll över blandning av grädde och tomatsåsen och strö över osten.
  5. Grädda fisken i mitten av ugnen ca 30 min.

Barnen fick kokt potatis till det och stekt sparis, vi med LCHF kokt brocolli och sparis och det var lika gott! Läs mer


Fiskbullar

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 500 gr valfri fisk (lax tex)
  • 1 ägg
  • 2 msk fiberhusk
  • lite citronsaft
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 dl hela sesamfrön
  • smör till stekning

Tillagningssätt

  1. Skär fisken i mindre bitar och lägg i matberedare tillsammans med andra ingredienser utom
  2. sesamfrön.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Låt färsen vila i några minuter.
  5. Forma färsen i bullar.
  6. Häll sesam frön i tallrik och lägg ner en bulle i taget.
  7. Rulla så att frön fördelas jämt.
  8. Stek i ca 10 min på medelhög värme.
  9. Servera med blomkålsmos.
Läs mer


Jordgubbstårta

Recept LCHF Efterrätt

Tårtbotten

  • 7 ägg
  • 200 gr smält osaltat smör
  • 2 dl grädde
  • 4 msk sukrin
  • 2dl kokosmjöl
  • 1 tak vaniljpulver
  • 3 tsk bakpulver

Tillagningssätt

Om inte sommaren vill komma till mig då kommer jag till sommaren (även om det är med vinterjacka på). Här kommer en härlig sommartårta. Läs mer



LCHF müsli (ej rostad)

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 2 dl pumpafrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 dl krossade linfrön
  • 2 dl krossade hasselnötter
  • 1 dl krossade mandlar
  • 2 dl kokosflingor
  • 1-2 msk kanel (efter smak)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2-3 msk rapsolja

Tillagningssätt

Müsli passar gott till frukost, mellanmål eller kvällsmål och går att variera på många olika sätt. Här är en snabb version av müsli som inte behöver röstas i ugnen. Läs mer


Kyckling gryta

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 4 kycklingfileér
  • 1 röd paprika
  • 2 pressade klyftor vitlök
  • 2 msk persilja
  • 2 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 tsk dijonsenap eller stark senap
  • salt, peppar, vegeta

Tillagningssätt

  1. Strimla kycklingfileérna och stek .
  2. Tillsätt pressad vitlök, skivad paprika och låt fräsa en liten stund.
  3. Rör ihop grädde, creme fraiche och senap.
  4. Häll blandningen över kycklingen och låt puttra några minuter.
  5. Smaka av med persilja, vegeta, salt och peppar.
  6. Servera med stekta grönsaker, kokt broccoli eller blomkål.
Läs mer


Pasta med krämig skaldjurssås

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingrediense

  • 2 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk flytande smör med rapsolja
  • 0,5-1 dl vitt vin eller matlaggningsvin
  • 2 msk hummerfond
  • 2 dl creme fraiche
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 350 gr kräftstjärtar
  • 1 burk musslor i vatten
  • 4 tomater
  • några färska basilika blad
  • salt och peppar

Tillagningssätt

  1. Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken och fräs i flytande margarin.
  2. Häll över vinet och koka upp tillsammans med hummerfonden.
  3. Rör i creme fraiche och koka upp.
  4. Lägg i musslorna och kräftstjärtarna och sjud någon minut.
  5. Hacka tomaterna och basilikan och rör ner i såsen, spara gärna några basilikabladatt dekorera med!
  6. Låt det hela bli varmt och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera med nykokt pasta och sallad.
  8. Jag stekte snabbt några kammmuslor i olivolja och använde till dekoration men det går att lägga in dem i såsen.
Läs mer


Giglio.se