Recept

Morotsmandelkaka

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 300 gr morötter
  • 200 gr mandelmjlöl
  • 4 ägg
  • 2 dl sukrin
  • om man vill riven skal av 1/2 citron
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • sukrinmelis (i st för florsocker)

Tillagningssätt

  1. Smörj och bröa en rund bakform (ca 24 cm i diameter).
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Skala och finriv morötterna.
  4. Skilj på äggulor och äggvitor.
  5. Vispa äggulor och socker poröst.
  6. Blanda i morötter, mandelmjöl och mjölet blandat med bakpulver. ev också rivet citronskal.
  7. Vispa äggvitor till hårt skum och blanda försiktigt ner i smeten.
  8. Häll smeten i formen.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
  10. Pudra florsocker över vid serveringen.

Gott! Läs mer


Kärleksmums

Recept LCHF Efterrätt

Kaka

  • 6 ägg
  • 3 msk sukrin
  • 150 g osaltat smör
  • 1/2 dl kakao
  • 3/4 dl kokosnötsmjöl
  • 1/2 dl pofiber
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver

Chokladkräm

  • ev. 1 msk snabbkaffepulver
  • 100 g mycket mjukt smör
  • 50 g cream cheese
  • 3 msk sukrin
  • 4 msk kakao

Dekoration

  • kokosflingor

Tillagningssätt

Kaka
Vispa ägg och sötning pösigt. Smält smöret och vispa ner det i äggsmeten.
Blanda övriga ingredienser i en skål och rör ner dem i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form ev. med pofiber, cirka 15x23 cm. Grädda i 175° cirka 20 minuter. Låt kakan svalna. Läs mer


Kokospannkakor LCHF

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1dl kokosflingor
  • 1dl vispgrädde
  • lite salt, 1 krm söströ

Tillagningssätt

Vispa ihop kokosflingor, grädde, ägg och saltet. Låt vila en stund (ca 5 min).
Stek pannkakorna i smör i en stekpanna tills dem får fin färg.
Goda med bär och vispgrädde. Läs mer


Snabb cheescake

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 300 gram kesella, ev med smak jordgubb och lime
  • 1 dl grädde
  • 4 dl malda nötter (el 6 st fullkorn digestivekex)
  • 3 dl bär, blandade

Tillagningssätt

Vispa grädden och blanda den med kesellan.
Fördela nötter jämnt i 4 portionsformar.
Häll upp smeten i formarna och toppa med bär. Läs mer


Konfekt med kokos

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 30-35 bitar
  • 400 g mörk choklad med minst 70% kakao
  • 100 g kallpressad kokosolja
  • 1,5 dl hackade valnötter
  • 1 liten röd chili

Tillagningssätt

Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikrovågsugnen i ca 1 minut eller tills den är mjuk.
Smält kokosolja och blanda choklad och kokosolja väl.
Hacka chilin i pyttesmå bitar. Vill man ha en mildare chilismak tar man bort fröna i chilin men behåller dem om man vill ha en choklad med mer sting.
Blanda ner chili och hackade valnötter i chokladblandningen och rör om väl.
Häll chokladblandningen i en låg form och ställ den i kylskåpet. Skär upp den i små rutor när den stelnat. Förvara i kylskåp eller frys. Läs mer


Hallonkladdkaka

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 dl hallon, färska eller frysta
  • 3 dl sötningsmedel
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 dl kakao
  • 3 ägg
  • 3 dl mandelmjöl

Garnering

  • flor sötningsmedel
  • hallon

Tillagningssätt

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret i en kastrull och rör ner hallonen.
  3. Låt dem tina i smöret om de är frysta.
  4. Ta av kastrullen från värmen och rör ner socker, vanilj och kakao.
  5. Ha sedan i ett ägg i taget och rör om ordentligt.
  6. Tillsätt till sist mjölet och rör ihop till en jämn smet.
  7. Häll smeten i en smörd rund form med löstagbara kanter och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
  8. Låt svalna.
  9. Pudra över florsocker och garnera med hallon.
  10. Servera med vispad grädde.
Läs mer



Ugnstekta äpplen a la LCHF

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 8 urkärnade och delade små äpplen
  • 3 dl grovhackade valnötter
  • 100 g rumsvarmt smör
  • om man vill: sötningsmedel ca 1 dl och citron saft
  • citron skal

Tillagningssätt

  1. Lägg äpplena med snittytan upp på ett ugnssäkert fat.
  2. Blanda valnötter, fett och ev "socker".
  3. Fördela blandningen på äppelhalvorna.
  4. Strö eventuellt citronskal över blandningen.
  5. Stek i mitten av ugnen tills äpplena har mjuknat och nötblandningen fått färg, ca 15-20 minuter i 200 grader.
  6. Servera med turkisk yoghurt eller kesella.
Läs mer


LCHF våfflor

Recept LCHF Lunch/ Middag

Sats för 6 st våfflor

  • 4 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 krm salt

Tillagningssätt

Vispa ägen och tillsätt resterande ingredienser. Låt vila några minuter.
Grädda i våffeljärn.
Servera med vispat grädde och bär eller hemgjord sylt. Läs mer


Marianns citron och chokladpaj

Recept LCHF Efterrätt

Pajbotten

  • 100 g mörk choklad minst 70%
  • 50 g smör
  • 1 äggula
  • 2 dl hackad sötmandel
  • 1 dl hackade pistagenötter

Fyllning

  • 400 g cream cheese
  • 2 ägg + 1 äggvita
  • 3 msk sötrix-flor och 1/4 krm stevia
  • Rivet skal och saft från en citron

Tillagningssätt

  Läs mer


Giglio.se