Upplagt av admin den 2012-01-07 19:35
Recept LCHF Efterrätt
Ingredienser
- 5 dl vispgrädde 40%
- 3 gelatinblad eller vegetarisk gelatin vilket jag använder
- vaniljpulver
- ev sötningsmedel
- valfri smaksättning - tex kakao, kardemumma eller saffran
Tillagningssätt
- Lägg gelatinbladen i en skål med vatten.
- Koka upp grädden med vaniljpulver och valfri smaksättning.
- Låt gräddblandningen svalna en stund.
- Krama ur vattnet ur gelatinbladen och låt de smälta i den varma grädden.
- Häll upp i portionsglas eller i en större form. Låt stå ett par timmar i kylskåpet.
Läs mer
Upplagt av admin den 2012-01-04 19:35
Recept LCHF Lunch/ Middag
Ingredienser för 4 portioner
- 600 g torskfilé (eller annan fisk)
- salt, peppar
- 3 dl vispsgrädde
- 1 dl ajvar relish
- 5 msk hackad persilja
- 2 dl riven ost
Tillagningssätt
- Skär fisken i bitar och lägg den i en smord ugnsfast form. Krydda med salt och peppar.
- Rör ihop grädde, ajvar relish och persilja och häll över fisken. Om man vill kan man lägga några räkor innan osten. Strö över osten och baka i ugnen i 20 minuter
ELLER om fisken är frusen krydda, lägg i form och in i ugn ca 15 min. Häll sedan gräddblandningen och osten ovanpå och in i ugn ytterliggare 25-30 min. Läs mer
Upplagt av admin den 2012-01-04 19:35
Recept LCHF Lunch/ Middag
Ingredienser för 2 portioner
- 200 g körsbärstomater
- 1/2 zucchini
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk timjan
- 1 msk olivolja
- salt, peppar
- 1 dl riven parmesanost
- 250 g kesella
- 1 dl crème fraiche
- 3 ägg
Tillagningssätt
Ugn: 200° Läs mer
Upplagt av admin den 2012-01-04 19:35
Recept LCHF Lunch/ Middag
Ingredienser
- 2 portioner
- 300 g kycklingfilé
- 2 tsk paprikapulver
- 1/2 gul lök
- 1/2 broccoli
- 125 g champinjoner
- 1 msk smör
- 1 dl crème fraiche
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- salt, peppar
Tillagningssätt
- Strimla kycklingen. Stek kycklingen i en stekpanna med smör.
- Skala och hacka löken fint. Dela broccolin i mindre buketter och skiva svampen. Lägg allt i stekpannan och fräs i 5 minuter.
- Späd med crème fraiche, grädden, vatten och fond, och koka i 5 minuter. Smaka av med paprikapulver, salt och peppar.
Källa: Hemmets journal Läs mer
Upplagt av admin den 2012-01-02 19:35
Recept LCHF Lunch/ Middag
Ingredienser
- 700 g nötfärs
- 2 msk smör
- 1 gul lök hackad
- 1 msk paprikapulver
- 1 vitlöksklyfta pressad
- 1 burk champinjoner
- 1 burk krossade tomater
- 1 burk vita bönor i tomat
- 2 msk hackad persilja
- Salt och peppar från kvarn
Tillagningssätt
Fräs löken gyllenbrun i smör tillsammans med köttfärs.
Tillsätt vitlök. Krydda med salt, peppar och paprikapulver efter smak. Tillsätt champinjoner och 1 burk krossade tomater.
Låt puttra i ca 20 min.
När du har ca 3 min kvar häll i vita bönor i tomatsås. Garnera med hackad persilja.
Gott att servera med tex blomkålris, gräddfil och tomatsallad med rödlök. Läs mer
Upplagt av admin den 2012-01-02 19:35
Recept Såser
Ingredienser
- 75 g smör
- 3 äggulor
- 1 ½ dl vispgrädde
- saften av 1 citron
- salt och peppar
- färsk oregano eller
- kungsmynta
- finskuren blast av färsk lök
Tillagningssätt
Gott till grillat. (Morberg grillar) Läs mer
Upplagt av admin den 2012-01-02 19:35
Recept LCHF Lunch/ Middag
Ingredienser för 4–6 personer
- 12 grillspett
- 800 g finmalen lammfärs eller nötfärs
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- ½ dl färsk koriander
- ½ dl bladpersilja
- 5 myntablad
- 2 ägg
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk svartpeppar
- 1 msk spiskummin
- 1 tsk sambal oelek
- salt efter smak
- olivolja till pensling
Tillagningssätt
• Lägg spett av trä i blöt 1–2 timmar innan du börjar grilla.
• Ta fram köttfärsen och lägg den i en bunke.
• Skala och dela löken och vitlöken i mindre bitar. Mixa
dem i matberedare tillsammans med koriandern, blad
persiljan och myntan. Eller finhacka alltsammans för hand.
• Lägg det mixade i bunken med köttfärsen. Tillsätt äggen,
alla kryddorna och saltet och blanda till en smidig färs.
• Blöt händerna och forma färsen till små korvar, cirka
10 cm långa. Trä upp korvarna på spett (olja in spetten
först om de är av metall) och tryck fast dem ordentligt.
Pensla med olja.
• Grilla spetten i cirka 3–4 minuter runt om.
• Servera med tsatsiki, grönsallad och peperoni. Läs mer
Upplagt av admin den 2012-01-02 19:35
Recept LCHF Efterrätt
Ingredienser
- 125 gr kesella
- 1 dl kokosmjölk
- 1 dl mjölk
- 1 dl frysta hallon
- 1 msk pumpafrön
Tillagningssätt
Lägg alla ingredienser i mixer och kör till en slät drink. Läs mer
Upplagt av admin den 2012-01-02 19:35
Recept LCHF Lunch/ Middag
Ingredienser
- 4 st kycklingfiléer
- 3 msk olivolja
- 1 röd chilifrukt
- 2 röda paprikor i strimlor
- 2 gula lökar skivade
- 1 klyfta vitlök strimlad
- 1 zucchini skivad
- 1 msk pinjenötter
- 1 äpple
- majonnäs
- Salt och peppar
Sås
- 1 rivet äpple
- 3 msk majonnäs
- 2 msk creme fraiche
- Curry, salt och peppar efter smak
Tillagningssätt
Sätt ugnen på 150°C. Läs mer
Upplagt av admin den 2011-12-30 19:35
Recept LCHF Efterrätt
Ingredienser
- 8-10 bitar
- 250 gr malda nöter (eller 10 digestivekex)
- 75 g smör
Fyllning
- 500 g kesella kvarg
- 1/2-1 dl sötningsmedel
- 1 tsk vanilj pulver
- 3 äggulor
Servering:
Tillagningssätt
- Sätt ugnen på 175°.
- Krossa nötter (kexen) i en matberedare.
- Smält smöret och blanda det med nötter (kexsmulorna).
- Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.
- Mixa eller vispa samman, kvarg, socker, vaniljpulver och äggulor till en jämn smet.
- Bred ut massan i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min.
- Låt kallna och servera med jordgubbar.
Läs mer