Recept

Äggsmör

Recept LCHF Frukost

Ingredienser för en person

  • 2-3 nykokta ägg
  • 50 gr mjukt smör

Tillagningssätt

Mosa de varma äggen i smöret med en gaffel och låt svalna lite. Servera ljumet som pålägg eller ät som det är. Läs mer


Chokladbräck LCHF

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad (minst 70% kakao)
  • torkad frukt eller nötter (t ex aprikoser, fikon, tranbär, russin)

Tillagningssätt

  1. Smält chokladen i en skål i mikrovågsugn på svag effekt eller i vattenbad.
  2. Häll ut chokladen på ett bakplåtspapper och lägg på frukten. Låt chokladen stelna.
  3. Bryt bräcket i bitar.
Läs mer


Tårta för allergiker

Recept Recept för allergiker (Ej LCHF)

Tårtbotten

  • 100 gr vegetabilisk margarin
  • 1 dl socker
  • 1 banan
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ dl mjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2/3 dl kokande vatten

Fyllning

  • Tillåten frukt eller bärmos

Vaniljkräm

  • 1½ dl vatten,ljus saft eller rismjölk
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 gr vegetabilisk margarin

Tillagningssätt

Botten: Läs mer


Pepparkaksmuffins

Recept Efterrätt (ej LCHF)

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 st ägg
  • 4 dl socker
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk ingefära
  • 2 msk nejlikor hela
  • 2 msk kanel
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 msk bakpulver

Socker glasyr

  • 4 dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • ca 5 droppar citronsaft eller ättika

Tillagningssätt

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker och tillsätt sen smör och gräddfil.
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i smeten.
Klicka ut i 12 muffinsformar.
Grädda i övre delen i 15 min. Läs mer


Chokladdipp

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • Säsongens frukter
  • 100 gr mörk choklad (minst 70%-ig)
  • 1½ dl vispgrädde

Tillagningssätt

Dippa säsongens goda frukter i mörk chokladdipp. Läs mer


Ostkaka LCHF 2

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 250 gr keso
  • 15-20 sötmandlar
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde

Att servera med:

  • ca 4 dl hallon eller andra bär
  • 1 dl grädde

Tillagningssätt

  1. Häll keson i en sil och låt den rinna av.
  2. Finhacka mandlarna.
  3. Vispa äggen med en gaffel i en skål.
  4. Blanda i keso, grädde och mandel.
  5. Häll smeten i en ugnssäker smörd form.
  6. Grädda i ugnen på 175 gr i ca 35 min tills kakan fått lagom med färg.
  7. Severa med hallon och vispad grädde.

Källa: Pauluns LCHQ Läs mer


LCHQ-LCHF musli

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 2 dl pumpafrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 dl krossade linfrön
  • 2 dl hasselnötter
  • 2 dl pekanötter
  • 5 tsk kanel

Tillagningssätt

Hacka nötterna och blanda alla ingredienser till muslin. Förvara i lufttätt burk. Läs mer


LCHF Kokosmuffins med hallon

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 dl sukrin
  • 0,5 dl Bakepro (bak- och matlagningsprotein)
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 100 gr smör
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • Hallon

Tillagningssätt

Sätt ugnen på 200 gr. Läs mer


Choklad- och hallonkaka

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 150 gram smält osaltat smör
  • 5 ägg
  • 3 msk sötrix-flor och 1/2 krm stevia
  • 2 dl creme fraiche eller smetana
  • 1 msk kardemumma
  • 1/4 tsk vaniljpulver
  • 1 dl kokosnötmsjöl
  • 1 dl hasselnötsmjöl ( kan bytas ut mot 0,5 dl kokosnötsmjöl)
  • 2 tsk bakpulver

Topping

  • 100 gram hallon
  • 50 gram grovt hackad
  • 70% mörk choklad lite flagad eller hackade hasselnötter (kan uteslutas)

Tillagningssätt

ca 8-10 bitar Läs mer


Fetaostgratinerad kycklingfilé

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 100 gr fetaost
  • 1 dl turkisk yoghurt (10% - ig)
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt, peppar
  • timjan
  • olivolja
  • kinesisk soja

Tillagningssätt

Gör så här:

  1. Skala och pressa vitlök. Blanda med soja, olja, salt och peppar.
  2. Lägg kyckling och marinad i en plastpåse.
  3. Låt vila i kylskåpet 1-2 timmar.
  4. Sätt ugnen på 200°C.
  5. Ta ut filéerna ur påsen och lägg i ugnssäker form. 
  6. Häll över marinaden. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.
  7. Rör ihop fetaost, yoghurt och timjan och bred över kycklingfiléerna.
  8. Lägg tillbaka i ugn i ca 20 minuter till.
  9. Servera med sallad.
Läs mer


Giglio.se