Recept

Marianns citron och chokladpaj

Recept LCHF Efterrätt

Pajbotten

  • 100 g mörk choklad minst 70%
  • 50 g smör
  • 1 äggula
  • 2 dl hackad sötmandel
  • 1 dl hackade pistagenötter

Fyllning

  • 400 g cream cheese
  • 2 ägg + 1 äggvita
  • 3 msk sötrix-flor och 1/4 krm stevia
  • Rivet skal och saft från en citron

Tillagningssätt

  Läs mer


Nöttoppar LCHF

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • ca 20 st
  • 200 gr malda eller finhackade hasselnötter
  • 50 gr smör
  • 1 dl sötningsmedel
  • 1 ägg

Tillagningssätt

Sätt ugnen på 175 Läs mer


Moussaka med köttfärs och broccoli

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 600 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk vegeta
  • cayenne peppar
  • röd granulerad paprika
  • 3 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl riven parmesan
  • 500 gr broccoli

Tillagningssätt

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och hacka löken.Bryn löken och köttfärsen.
  3. Tillsätt krossade tomater,
  4. kryddor och vatten.
  5. Låt koka på svag värme i ca 10 minuter.
  6. Förkoka broccoli ca 5 min.
  7. Varva köttfärsröran och broccoli i en ugnssäker form.
  8. Häll över grädden och den rivna osten.
  9. Gratinera i ugn ca 20 minuter.
Läs mer



Champinjonsås

Recept Såser

Ingredienser

  • 100 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl creme fraiche
  • salt, peppar, vegeta

Tillagningssätt

Ansa och skiva svampen och fräs i en kastrull med matfett tills svampen fått färg och vätskan är genomskinlig. Häll i grädden. Låt koka under omrörning i ca 5 minuter. Krydda. Läs mer


Färsbiffar i tomatsås

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 500 gr nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 1/2 msk fibrex
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk smör
  • 500 gr krossade tomater
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl vispgrädde
  • 1-2 msk créme fraiche

Tillagningssätt

Jättegoda och smakrika biffar blev det idag. Serverades med blomkål och broccolimos och sallad. Läs mer


Proteinladdad yoghurt

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 1 dl turkisk joghurt
  • 1 dl kesella
  • 2 dl hallon, jordgubbar, blåbär eller valfria bär
  • 2 msk mandel, nötter och/eller frön
  • kaffe eller te

Tillagningssätt

Blanda yoghurt och kesella. Tillsätt bär och strö över nötter och frön.
Tips! Gör gärna en färdig blandning av nötter, mandel, kokos och frön och förvara i en burk med lock. Läs mer


Äggsallad

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 2 kokta ägg
  • 1 msk kesella 10 %
  • 2 msk hackad purjolök, gräslök eller rödlök
  • 1 tsk fransk senap
  • salt och peppar
  • 30 g valfritt grovt knäckebröd (2–3 skivor) eller 40 g mjukt fullkornsbröd (ca 1 skiva)
  • 1 tomat, morot eller valfri grönsak
  • te eller kaffe

Tillagningssätt

Hacka äggen och blanda med kesella och lök. Smaksätt med lite senap, salt och peppar. Fördela på knäckebröd och ät en valfri grönsak till. Läs mer


Keso med frukt

Recept LCHF Frukost

Ingredienser

  • 1 äpple eller annan frukt (ca 100 g)
  • 2 dl keso
  • 10 hasselnötter eller 10 g andra nötter
  • ev kanel
  • te eller kaffe

Tillagningssätt

Hacka frukten och blanda med keso. Strö över hackade nötter och eventuellt lite kanel. Ät och njut! Läs mer


Kycklinglever sallad

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • färsk kål
  • inlagd gurka
  • tomater
  • persilja med en dressing av olivolja, limesaft och vitlök

Tillagningssätt

Stek kycklingen lever i väldigt lite olivolja. Strö peppar, salt, paprikapulver och vitlök.
Rör om dem då och då. Håll locket på grytan under tillagningen.
Under tiden hacka kål och skiva gurka.
Blanda dem med lite olja och citronsaft. Skiva tomaterna och hacka persiljan och rör om.
Placera sallad på en tallrik fint. När lever är redo, låt dem svalna något och lägg dem över grönsakerna.
Gott, enkelt och klart på mindre än 7 minuter. Läs mer


Giglio.se