Marianns citron och chokladpaj

Recept LCHF Efterrätt

Pajbotten

  • 100 g mörk choklad minst 70%
  • 50 g smör
  • 1 äggula
  • 2 dl hackad sötmandel
  • 1 dl hackade pistagenötter

Fyllning

  • 400 g cream cheese
  • 2 ägg + 1 äggvita
  • 3 msk sötrix-flor och 1/4 krm stevia
  • Rivet skal och saft från en citron

Tillagningssätt

 

  1. Smält smöret först, ta från plattan och lägg sedan i bitar av chokladen att smälta med. Rör ner gulan. Blanda sedan i mandel och nötterna. Häll i en form (22-24 cm) med löstagbar botten.
  2. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred krämen över pajbotten. Grädda i 175 ca 25-30 min. Servera kakan lite ljummen/rumstempererad med lite vispad grädde.

Källa:  http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=1250


Kommentera

Nästa Nöttoppar LCHF

Giglio.se