Upplagt av admin den 2011-12-30 19:35
Recept LCHF Efterrätt
Botten
- 250g nötter
- 1 tsk kanel
- 100g smält smör
Fyllning
- 500 gr Philadelphiaost
- 3 ägg
- 1 tsk vaniljpulver
- 1/2-1 dl sötströ eller sukrin
Topping
Tillagningssätt
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa nötterna ordentligt.
- Blanda sedan i kanel och smält smör till en massa.
- Fördela i en form (ca 24cm) med löstagbar botten.
- Förgrädda mitt i ugnen 10 min.
- Vispa osten jämn.
- Tillsätt ägg, sötningsströ och vanilj pulver.
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 45 min.
- Låt kakan svalna något.
- Rör Créme Fraiche tills den blir till en jämn, lite rinnigare smet och bre den över kakan i ett jämnt lager.
- Grädda ytterligare 10 min.
- Låt kakan kallna och ställ i kylskåp minst två timmar innan den serveras väl kyld, gärna garnerad med bär.
Läs mer
Upplagt av admin den 2011-12-28 19:35
Recept LCHF Efterrätt
Ingredienser
- 50g smör
- 3 ägg
- 3 msk sockerersättning
- lite salt
- 3 dl mandelmjöl
- 1 dl turkisk yoghurt
- 2 tsk kanel
- 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
- 1,5 tsk bakpulver
- 2 små morötter
Till creme cheese frostingen
- 200g philadelphiaost
- 50g smör
- 1-2 msk sockerersättning
- 0,5 dl creme fraiche
Tillagningssätt
Smält smöret och blanda ner vaniljpulvret, låt svalna.
Kör mandlarna i en matberedare till det har blivit ett mandelmjöl
Blanda mandelmjöl tillsammans med kanel och bakpulver
Vispa ägg, sockerersättning och lite salt poröst i en matberedare med ballonvisp eller med vanlig elvisp..vispa länge så att det blir fluffigt.
Häll i mandelmjölet, kanel, bakpulver och den turkiska yoghurten.
Skala och riv morötterna på den fina sidan på ett rivjärn. OBS!!! Om du river på den grova sidan så blir morötterna torra istället för saftiga. Häll ner i smeten och blanda väl.
Till sist blandar du i det smälta vaniljsmöret.
Häll ut smeten i en form klädd med smörpapper/bakplpåtspapper. Grädda ca 25 min på 175 grader.
Gör under tiden den goda creme cheese frostingen. Tänk på att smöret ska vara mjukt. Blanda ihop ingredienserna och bred över kakan när den har svalnat.
Om du vill kan du strö på kokos eller dekorera med morot eller låt den vara som den är. Läs mer
Upplagt av admin den 2011-12-28 19:35
Recept LCHF Lunch/ Middag
Ingredienser
- 4 kycklingfiléer
- 1 tsk salt
- 1 krm cajennepeppar eller svartpeppar
- 1 ägg
- 1/2 dl vispgrädde
- 1/2 dl philadelphia ost
Örtyoghurt
- 1/2 knippa bladpersilja
- 1 liten vitlöksklyfta
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1/2 tsk salt
Tillagningssätt
- Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Lägg dem i en matberedare tillsammans med salt och peppar. Mixa till en färs.
- Tillsätt ägget och häll i grädden och osten medan maskinen är i gång. Kör till en färs. Hetta upp oljan i en stekpanna.
- Klicka i färsen till 12 små biffar.
- Stek biffarna cirka 3 minuter per sida.
- Lägg persiljan och skalad vitlök i en skål. Tillsätt hälften av yoghurten och mixa med mixerstav till en slät sås. Rör i resten av yoghurten och smaka av med socker och salt.
Att servera till wokade grönsaker Läs mer
Upplagt av admin den 2011-12-28 19:35
Recept LCHF Efterrätt
Ingredienser
- 100 g mörk choklad
- 2 ägg gulor
- 2,5 dl grädde
Tillagningssätt
- Smält chokladen i mikro eller i vattenbad.
- Låt chokladen sedan svalna en aning.
- Rör då ner ägg gulorna.
- Vispa sedan grädden, inte för hårt.
- Vänd sedan ner grädden i chokladblandningen.
- Häll sedan ner moussen i portionsskålar och låt dem stå i kylen i ca en timme.
- Servera med vispad grädde och eller bär!
Läs mer
Upplagt av admin den 2011-12-28 19:35
Recept LCHF Efterrätt
Ingredienser
- 100 g smör
- 3/4 dl sötströ
- 3 msk kakao
- 3 dl hasselnötter (i st för havregryn)
- kokosflingor
Eller
- 100g Smör
- 150g Hasselnötter (grovt malda)
- 150g Kokos (+ 50g till garnering)
- 1/2 tsk Vaniljpulver
- 50 g 70% mörk blockchoklad
- 2 msk Vispgrädde
- 1,5 msk kallt starkt kaffe
Tillagningssätt
- Smält smöret och blanda med andra ingredienser.
- Forma bollar och garnera.
Läs mer
Upplagt av admin den 2011-12-28 19:35
Recept LCHF Bröd
Ingredienser
- 3 ägg
- 75 gr philadelphia ost
- 1/2 dl creme fraiche
- lite salt
- 1 msk pofiber eller fiberhusk
- 1 msk kruskakli eller krossade linnfrön
- 1 tsk bakpulver
Tillagningssätt
Blanda ägg och ost till en slet massa. Lägg i övriga ingredienser och till slut bakpulver. Grädda i ugn ca 15 min i 170 gr. Läs mer
Upplagt av admin den 2011-12-27 19:35
Recept LCHF Bröd
Ingredienser
- 1 msk fiberhusk
- 2 dl skalade sesamfrön
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl riven ost
- 3 ägg
Tillagningssätt
Blanda alla torra ingredienser plus ost. Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn massa. Häll massan på en bakpappersklädd plåt. Bred ut massan tunt (min kaka blev 38x24 cm) med en slickepott. Grädda i 225 grader i 8 min. Låt svalna och skär i lämpliga bitar. Torka i ugn på 75 grader om du vill ha hårt bröd. Läs mer
Upplagt av admin den 2011-12-23 19:35
Recept LCHF Lunch/ Middag
Ingredienser
- 500 g köttfärs
- 2 ägg
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk vegeta
- 2 krm svartpeppar
- 2 msk vispgrädde
- 1/2 riven lök
- 1 dl riven ost
Sås
- 1 dl creme fraiche
- 2 dl vispgrädde
- 0,5 msk soja
- 1 msk kalvfond
Tillagningssätt
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda alla ingredienser till biffarna och forma sex runda biffar.
Lägg biffarna i en ugnssäker form.
Sätt in biffarna i ugnen och sänk värmen till 225 grader.
Under tiden värms ingredienserna till såsen ihop i en kastrull.
Ta ut biffarna ur ugnen efter 15 minuter och häll på såsen, kör sedan ca 10 minuter till i ugnen (tills en innertemperatur på 68-70 grader på biffarna). Läs mer
Upplagt av admin den 2011-12-22 19:35
Recept LCHF Efterrätt
Ingredienser
- 4 dl vispgrädde
- 100 g osaltat smör
- 60-80 g mörk choklad (jag använde 80 g 86% choklad)
Tillagningssätt
Koka upp grädden och tillsätt chokladen så att den smälter. Ha i smöret och rör om. Låt blandningen koka upp under omrörning. Låt koka, utan lock, i 20-30 minuter tills smeten tjocknat. Rör om ofta. Häll upp i en form, min form var 15x18 cm, och ställ i kylskåpet över natten innan fudgen skärs upp i bitar. Läs mer
Upplagt av admin den 2011-12-22 19:35
Recept LCHF Efterrätt
Ingredienser för 30-35 st
- 50 g kokosfett
- 50 g mörk choklad
- 90 g kokosflingor
- 1 msk vispgrädde
Tillagningssätt
Smält kokosfettet i en kastrull.
Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen och rör om så att allt smälter samman.
Blanda i grädden och kokosen.
Klicka ut kokoschokladen i små pralinformar.
Ställ kallt för att stelna. Läs mer