Upplagt av admin den 2011-12-22 19:35
Recept LCHF Efterrätt
Ingredienser
- 4 dl vispgrädde
- 100 g osaltat smör
- 60-80 g mörk choklad (jag använde 80 g 86% choklad)
Tillagningssätt
Koka upp grädden och tillsätt chokladen så att den smälter. Ha i smöret och rör om. Låt blandningen koka upp under omrörning. Låt koka, utan lock, i 20-30 minuter tills smeten tjocknat. Rör om ofta. Häll upp i en form, min form var 15x18 cm, och ställ i kylskåpet över natten innan fudgen skärs upp i bitar. Läs mer
Upplagt av admin den 2011-12-22 19:35
Recept LCHF Efterrätt
Ingredienser för 30-35 st
- 50 g kokosfett
- 50 g mörk choklad
- 90 g kokosflingor
- 1 msk vispgrädde
Tillagningssätt
Smält kokosfettet i en kastrull.
Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen och rör om så att allt smälter samman.
Blanda i grädden och kokosen.
Klicka ut kokoschokladen i små pralinformar.
Ställ kallt för att stelna. Läs mer
Upplagt av admin den 2011-12-22 19:35
Recept LCHF Efterrätt
Ingredienser
- 6 ägg
- 100 g smält smör
- 2 msk sukrin/sockerersättning (om man vill ha söt bröd)
- 1/2 tsk salt
- 90 g kokosmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk fiberhusk
Tillagningssätt
- Blanda ägg, smör, socker, fiberhusk och salt i en bunke.
- Rör i hop kokosmjöl och bakpulver och tillsätt detta i den första blandningen.
- Rör det till en smidig smet.
- Lägg smeten i en brödform, 2/3 av den, annars blir brödet väldigt platt.
- Gräddas i ugnen på 180 grader i 50 minuter.
Läs mer
Upplagt av admin den 2011-12-22 19:35
Recept LCHF Bröd
Ingredienser
- 2 ägg
- 3-4 msk krossade linfrön
- 1 msk psylliumfrön
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- Ca 20 gram rapsolja
- Lite solroskärnor
- Kanel, kardeumma, ingefära (efter behag)
Tillagningssätt
Tid: 25 minuter
Antal: ca 4 st
Vispa äggen hårt med elvisp, tillsammans med saltet så det blir fluffigt. Vänd ner och rör försiktigt ihop med de torra ingredienserna samt oljan. Det blir som en smet, snarare än deg. Låt svälla en stund och grädda sedan i ugnen på bakplåtspapper i 200 grader, ca 10 min. Läs mer
Upplagt av admin den 2011-12-22 19:35
Recept LCHF Bröd
Ingredienser
- 2 msk fibrex eller fiberhusk
- 2 dl skalade sesamfrön
- 3 msk krossade linfrön
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl riven ost
- 3 st ägg
Tillagningssätt
Blanda allt i en bunke, äggen sist och låt det stå i minst 15 minuter, rör degen smidig. Bred sedan ut degen på ett smörpapper och in i ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter. Skär sedan brödet innan det är helt kallt i lämpliga bitar som ni vill ha det. Läs mer
Upplagt av admin den 2011-12-21 19:35
Recept LCHF Lunch/ Middag
Ingredienser
- 500g nötfärs
- 1 dl grädde
- 2 st sharlottenlökar
- 2 ägg ( 1ägg + 1 äggula)
- 100 gram ost
- Salt
- Peppar
Currysås
- 1 halv burk creme fraiche
- 1 sharlottenlök
- Curry
- Salt
- Peppar
- Persilja
Tillagningssätt
Börja med att blanda äggen, kättfärsen, löken som du har finhackat, osten som är tärnad, grädde och salt och peppar. Gör ca 3 st biffar och stek dom tills de får en fin färg. Låt sedan biffarna stekas i ca 4 minuter på svagvärme så det blir genomstekta. Läs mer
Upplagt av admin den 2011-12-21 19:35
Recept LCHF Lunch/ Middag
Ingredienser
- 800 g köttfärs
- 1 ägg
- 1 dl grädde
- 100 gr Ädelost
- Salt, Peppar
Tillagningssätt
Hacka ädelosten och blanda i en bunke med resten av ingredienserna. Forma biffar av köttmassan och stek dem ca 3 minuter på varje sida. Ädelostbiffarna kan serveras själv med bara någon god sås eller eventuellt med en grönsallad. Läs mer
Upplagt av admin den 2011-12-21 19:35
Recept LCHF Lunch/ Middag
Ingredienser
- 400 g köttfärs
- 1 påse tacokrydda
- 1 ask philadelphiaost
- 1 liten burk crème fraiche
- paprika
- purjolök
- tomater
- riven ost
Tillagningssätt
Portioner: 4 personer.
Tid: 30 minuter Läs mer
Upplagt av admin den 2011-12-21 19:35
Recept LCHF Efterrätt
Ingredienser
- 250 gram keso
- 2.5 dl vispgrädde
- 4 ägg
- 1 dl mandelmjöl
- 1-2 msk sötströ
- 1 krm bakpulver
Servera med
Tillagningssätt
- Sätt ungen på 200 grader.
- Vispa grädde.
- Blanda i keso och övriga ingredienser.
- Häll smeten i en ungsform och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
- Servera ostkakan med grädde och bär.
Läs mer
Upplagt av admin den 2011-12-21 19:35
Recept LCHF Efterrätt
Tårtbotten
- 4 ägg
- 4 msk sukrin
- 25 g smör
- ½ dl pofiber
- ¾ dl kokosmjöl
- ½ dl vispgrädde
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk äkta vaniljpulver
Vaniljkräm:
- 4 äggulor
- ½ dl sukrin
- 1-2 tsk äkta vaniljpulver
- ½ dl vispgrädde
- 125 g smör
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl hallon
Tillagningssätt
Tid 30-40 minuter
Portioner: 10 st Läs mer