Recept

Chokladfudge

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 4 dl vispgrädde
  • 100 g osaltat smör
  • 60-80 g mörk choklad (jag använde 80 g 86% choklad)

Tillagningssätt


Koka upp grädden och tillsätt chokladen så att den smälter. Ha i smöret och rör om. Låt blandningen koka upp under omrörning. Låt koka, utan lock, i 20-30 minuter tills smeten tjocknat. Rör om ofta. Häll upp i en form, min form var 15x18 cm, och ställ i kylskåpet över natten innan fudgen skärs upp i bitar. Läs mer


Bounty godis

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser för 30-35 st

  • 50 g kokosfett
  • 50 g mörk choklad
  • 90 g kokosflingor
  • 1 msk vispgrädde

Tillagningssätt

Smält kokosfettet i en kastrull.
Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen och rör om så att allt smälter samman.
Blanda i grädden och kokosen.
Klicka ut kokoschokladen i små pralinformar.
Ställ kallt för att stelna. Läs mer


Kokoskaka

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 100 g smält smör
  • 2 msk sukrin/sockerersättning (om man vill ha söt bröd)
  • 1/2 tsk salt
  • 90 g kokosmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk fiberhusk

Tillagningssätt

  1. Blanda ägg, smör, socker, fiberhusk och salt i en bunke.
  2. Rör i hop kokosmjöl och bakpulver och tillsätt detta i den första blandningen.
  3. Rör det till en smidig smet.
  4. Lägg smeten i en brödform, 2/3 av den, annars blir brödet väldigt platt.
  5. Gräddas i ugnen på 180 grader i 50 minuter.

  Läs mer


Linfröbröd

Recept LCHF Bröd

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3-4 msk krossade linfrön
  • 1 msk psylliumfrön
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Ca 20 gram rapsolja
  • Lite solroskärnor
  • Kanel, kardeumma, ingefära (efter behag)

Tillagningssätt

Tid: 25 minuter
Antal: ca 4 st
Vispa äggen hårt med elvisp, tillsammans med saltet så det blir fluffigt. Vänd ner och rör försiktigt ihop med de torra ingredienserna samt oljan. Det blir som en smet, snarare än deg. Låt svälla en stund och grädda sedan i ugnen på bakplåtspapper i 200 grader, ca 10 min. Läs mer


LCHF-bröd

Recept LCHF Bröd

Ingredienser

  • 2 msk fibrex eller fiberhusk
  • 2 dl skalade sesamfrön
  • 3 msk krossade linfrön
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl riven ost
  • 3 st ägg

Tillagningssätt

Blanda allt i en bunke, äggen sist och låt det stå i minst 15 minuter, rör degen smidig. Bred sedan ut degen på ett smörpapper och in i ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter. Skär sedan brödet innan det är helt kallt i lämpliga bitar som ni vill ha det. Läs mer


Köttfärsbiffar

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 500g nötfärs
  • 1 dl grädde
  • 2 st sharlottenlökar
  • 2 ägg ( 1ägg + 1 äggula)
  • 100 gram ost
  • Salt
  • Peppar

Currysås

  • 1 halv burk creme fraiche
  • 1 sharlottenlök
  • Curry
  • Salt
  • Peppar
  • Persilja

Tillagningssätt

Börja med att blanda äggen, kättfärsen, löken som du har finhackat, osten som är tärnad, grädde och salt och peppar. Gör ca 3 st biffar och stek dom tills de får en fin färg. Låt sedan biffarna stekas i ca 4 minuter på svagvärme så det blir genomstekta. Läs mer


Ädelostbiffar

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 800 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • 100 gr Ädelost
  • Salt, Peppar

Tillagningssätt

Hacka ädelosten och blanda i en bunke med resten av ingredienserna. Forma biffar av köttmassan och stek dem ca 3 minuter på varje sida. Ädelostbiffarna kan serveras själv med bara någon god sås eller eventuellt med en grönsallad. Läs mer


Tacoslåda

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 ask philadelphiaost
  • 1 liten burk crème fraiche
  • paprika
  • purjolök
  • tomater
  • riven ost

Tillagningssätt

Portioner: 4 personer. Tid: 30 minuter Läs mer


Ostkaka LCHF 1

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 250 gram keso
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 4 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1-2 msk sötströ
  • 1 krm bakpulver

Servera med

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl bär

Tillagningssätt

  1. Sätt ungen på 200 grader.
  2. Vispa grädde.
  3. Blanda i keso och övriga ingredienser.
  4. Häll smeten i en ungsform och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  5. Servera ostkakan med grädde och bär.
Läs mer


Gräddtårta á LCHF

Recept LCHF Efterrätt

Tårtbotten

  • 4 ägg
  • 4 msk sukrin
  • 25 g smör
  • ½ dl pofiber
  • ¾ dl kokosmjöl
  • ½ dl vispgrädde
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk äkta vaniljpulver

Vaniljkräm:

  • 4 äggulor
  • ½ dl sukrin
  • 1-2 tsk äkta vaniljpulver
  • ½ dl vispgrädde
  • 125 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl hallon

Tillagningssätt

Tid 30-40 minuter Portioner: 10 st Läs mer


Giglio.se