Hallonkladdkaka

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 dl hallon, färska eller frysta
  • 3 dl sötningsmedel
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 dl kakao
  • 3 ägg
  • 3 dl mandelmjöl

Garnering

  • flor sötningsmedel
  • hallon

Tillagningssätt

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret i en kastrull och rör ner hallonen.
  3. Låt dem tina i smöret om de är frysta.
  4. Ta av kastrullen från värmen och rör ner socker, vanilj och kakao.
  5. Ha sedan i ett ägg i taget och rör om ordentligt.
  6. Tillsätt till sist mjölet och rör ihop till en jämn smet.
  7. Häll smeten i en smörd rund form med löstagbara kanter och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
  8. Låt svalna.
  9. Pudra över florsocker och garnera med hallon.
  10. Servera med vispad grädde.

Kommentera

Nästa Ugnstekta äpplen a la LCHF

Giglio.se