Konfekt med kokos

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 30-35 bitar
  • 400 g mörk choklad med minst 70% kakao
  • 100 g kallpressad kokosolja
  • 1,5 dl hackade valnötter
  • 1 liten röd chili

Tillagningssätt

Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikrovågsugnen i ca 1 minut eller tills den är mjuk.
Smält kokosolja och blanda choklad och kokosolja väl.
Hacka chilin i pyttesmå bitar. Vill man ha en mildare chilismak tar man bort fröna i chilin men behåller dem om man vill ha en choklad med mer sting.
Blanda ner chili och hackade valnötter i chokladblandningen och rör om väl.
Häll chokladblandningen i en låg form och ställ den i kylskåpet. Skär upp den i små rutor när den stelnat. Förvara i kylskåp eller frys.

Ur Frisk med LCHF/NWT


Kommentera

Nästa Hallonkladdkaka

Giglio.se