Choklad- och hallonkaka

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 150 gram smält osaltat smör
  • 5 ägg
  • 3 msk sötrix-flor och 1/2 krm stevia
  • 2 dl creme fraiche eller smetana
  • 1 msk kardemumma
  • 1/4 tsk vaniljpulver
  • 1 dl kokosnötmsjöl
  • 1 dl hasselnötsmjöl ( kan bytas ut mot 0,5 dl kokosnötsmjöl)
  • 2 tsk bakpulver

Topping

  • 100 gram hallon
  • 50 gram grovt hackad
  • 70% mörk choklad lite flagad eller hackade hasselnötter (kan uteslutas)

Tillagningssätt

ca 8-10 bitar

1. Vispa ägg och sötning fluffigt och vispa ner Creme Fraiche eller smetana och vanilj och kardemumman, häll i det smälta smöret och vispa.
2. Blanda de övriga torra ingredienserna och blanda ner dem väl i smeten.
3. Smöra och pofiberbröa en rund 22 cm diameter springform och häll i smeten, strö hallon och chokladen över och strössla till sist med hackad/flagade hasselnötter.
4. Grädda i 175 grader i ca 40 min. Låt svalna. Ev pudra över lite sötrix-flor. Kan serveras med lite lättvispad grädde om man vill.

Det är en av LCHF Marianns bakverk som jag måste prova inom snar framtid och då kommer det även bilder på det.


Kommentera

Nästa Fetaostgratinerad kycklingfilé

Giglio.se