Pepparkaksmuffins

Recept Efterrätt (ej LCHF)

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 st ägg
  • 4 dl socker
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk ingefära
  • 2 msk nejlikor hela
  • 2 msk kanel
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 msk bakpulver

Socker glasyr

  • 4 dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • ca 5 droppar citronsaft eller ättika

Tillagningssätt

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker och tillsätt sen smör och gräddfil.
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i smeten.
Klicka ut i 12 muffinsformar.
Grädda i övre delen i 15 min.

Socker glasyr:

Blanda florsocker med vatten samt citronsaft eller ättika i en bunke.
Vispa med elvisp någon minut till en jämn trögflytande röra.
Sockerglasyren är klar att använda. Den stelnar på ca 20 minuter.
Ringla över, spritsa eller bred ut glasyren och garnera med det du önskar. Låt glasyren stelna 20 minuter.


Kommentera

Nästa Chokladdipp

Giglio.se