Tårta för allergiker
Recept Recept för allergiker (Ej LCHF)
Tårtbotten
- 100 gr vegetabilisk margarin
- 1 dl socker
- 1 banan
- 2 tsk bakpulver
- 1½ dl mjöl
- 1 dl potatismjöl
- 2/3 dl kokande vatten
Fyllning
- Tillåten frukt eller bärmos
Vaniljkräm
- 1½ dl vatten,ljus saft eller rismjölk
- 1 msk potatismjöl
- 2 msk socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 gr vegetabilisk margarin
Tillagningssätt
Botten:
- Vispa fett och socker,tillsätt mosad banan, blanda bakpulver med potatismjöl och mjöl.tillsätt mjölblandingen i smeten och till sist vätskan. Häll smeten i smord bröad kakform och grädda i 200 grader ca 25 min.
- Stjälp upp kakan när den svalnat något och dela den på mitten.
- Fyll med önskad bär/fruktmos. Fukta botten med rismjölk eller tillåten saft. Lägg locket på och spritsa vaniljkräm på och runt kanterna.
Vaniljkräm:
- Mät upp i en kastrull vätska, potatismjöl och socker. Värm upp till kokpunkten under omrörning.Smaksätt med vaniljsocker.Låt svalna.Vispa vegetabilisk fett poröst och tillsätt i fettet den avsvalnade krämen lite i gången under fortsatt vispning.
Bred ut eller spritsa på tårtan.