Tårta för allergiker

Recept Recept för allergiker (Ej LCHF)

Tårtbotten

  • 100 gr vegetabilisk margarin
  • 1 dl socker
  • 1 banan
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ dl mjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2/3 dl kokande vatten

Fyllning

  • Tillåten frukt eller bärmos

Vaniljkräm

  • 1½ dl vatten,ljus saft eller rismjölk
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 gr vegetabilisk margarin

Tillagningssätt

Botten:

  • Vispa fett och socker,tillsätt mosad banan, blanda bakpulver med potatismjöl och mjöl.tillsätt mjölblandingen i smeten och till sist vätskan. Häll smeten i smord bröad kakform och grädda i 200 grader ca 25 min.
  • Stjälp upp kakan när den svalnat något och dela den på mitten.
  • Fyll med önskad bär/fruktmos. Fukta botten med rismjölk eller tillåten saft. Lägg locket på och spritsa vaniljkräm på och runt kanterna.

Vaniljkräm:

  • Mät upp i en kastrull vätska, potatismjöl och socker. Värm upp till kokpunkten under omrörning.Smaksätt med vaniljsocker.Låt svalna.Vispa vegetabilisk fett poröst och tillsätt i fettet den avsvalnade krämen lite i gången under fortsatt vispning.

Bred ut eller spritsa på tårtan.


Kommentera

Nästa Pepparkaksmuffins

Giglio.se