Recept

Saffranskaka

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1,5 dl sukrin
  • 100 gr smält smör
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl fiberhusk
  • 1 pkt saffran
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vanilj

Tillagningssätt

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Vispa ägg och sukrin poröst.
  3. Häll smöret blandat i vattnet och blanda väl.
  4. Blanda alla torra ingredienser och rör ner.
  5. Häll smeten i en långpanna (ca 15*23 cm). Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.
  6. Låt svalna
Läs mer


Chokladtryffel LCHF

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 200 gr mörk choklad (minst 70% kakao)
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk frivilig likör, konjac, rom
  • 1 msk vanilj
  • 1.5 msk kakao till garnering

Tillagningssätt

  1. Bryt chokladen i bitar.
  2. Koka upp grädden, ta bort från plattan och lägg i chokladen.
  3. Rör om till jämn smet när chokladen smällter.
  4. Rör likör eller vad du nu valt att ha för smak och vanilj.
  5. Häll smeten i en form eller burk (20*15 cm). Låt svalna och stelna.
  6. Skär i fyrkanter eller forma till kulor.
  7. Häll kakao i en djup tallrik eller skål och rulla bitarna i det.
  8. Lägg de i en burk med lock med smörpapper mellan lagren.
  9. Förvara i kylskåp.
Läs mer


Kokoskulor LCHF

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 1 dl björksocker
  • 50 g kokosfett
  • 200 g riven kokos
  • 1 dl grädde
  • 1 dl kokosmjölk
  • 100 g mörk choklad (minst 70%)

Tillagningssätt

  1. Smält björksocker och kokosfett i en kastrull.
  2. Tillsätt sedan kokosmjölk, grädde och kokos och värm detta ihop en stund.
  3. Låt smeten stå i kylen i ca en timme.
  4. Rulla ca 20-24 kulor av degen.
  5. Låt kulorna stå i frysen i ca en halvtimme.
  6. Smält chokladen i mikro eller vattenbad.
  7. Doppa kokoskulorna i chokladen.
  8. Förvara i kylen.

Inspiration: kurera.se Läs mer


Mandelpepparkakor

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • ca 20 st
  • 2 dl mandel
  • 2 äggvitor
  • 4 dadlar
  • 30g kokosfett
  • 2½ tsk malda pepparkakskryddor

Tillagningssätt

Mixa hälften av mandeln riktigt fint, så nära mjöl som möjligt. Ha i dadlarna och fortsätt mixa. Häll i resten av mandeln som bara ska mixas grovt. Blanda ner äggvitan och kokosfett så att det blir en slät smet. Klicka ut på en plåt med bakpapper. Snygga ev till kakorna genom att platta till dem lätt med en gaffel. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 7-10 min Läs mer


LCHF Äppelkaka

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 100 gr smör
  • 2 dl sötningsmedel
  • 200 gr färskost (philadelphia)
  • 3 st ägg
  • 1 dl mandelmjöl (eller mannagryn för ej LCHF)
  • 3 dl skivad äpple med skal
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • om man vill: 1 pkt saffran eller kardemumma

Tillagningssätt

Sätt ugnen på 175°. Läs mer


Ischoklad

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 100 gram kokosfett
  • 100 gram mörk choklad (minst 70 % kakao)

Tillagningssätt

Smält chokladen och kokosfettet. Rör om hela tiden.
Fördela i knäckformar eller lite större.
Ställ in i kylen för svalning. Läs mer


LCHF müsli

Recept LCHF Frukost

Ingredienser

  • 1 dl linfrön
  • 1 dl oskalade sesamfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • ½ dl krossade nötter
  • ½ dl rostade mandelflarn
  • 1/2 - 1 dl kokos
  • 2-3 msk kanel
  • 1 tsk vaniljpulver
  • ½ dl olja (kokosnötsolja eller rapsolja)
  • 1 dl vatten

Tillagningssätt

Här är något jag inte klarar mig utan! Läs mer


Kokostoppar LCHF

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • till ca 20 st
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1 msk grädde
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 200 g kokosflingor
  • 100 g mörk choklad

Tillagningssätt

Sätt ugnen på 175 grader. Läs mer


Proteinmuffins

Recept LCHF Frukost

Ingredienser för 12 muffins

  • 2 ägg
  • 100 gram färskost
  • 1 dl bakepro
  • 1 dl naturella blandade nötter
  • 1 dl tranbär
  • 2 msk krossade linfrön
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver

Tillagningssätt

Vispa ihop äggen, tillsätt färskosten och vispa tills allt blandats väl.
Rör i bakepro, krossade linfrön och vanilpulver. Hacka nötterna grovt och blanda ner dem tillsamans med tranbären och bakpulvret. Fyll bakformar till hälften. Grädda i 180 grader i ca 10 min. Läs mer


Kycklingfilé (garam masala)

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 4-5 kycklingfiléer
  • 2 msk garam masala
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl vatten
  • salt, peppar, persilja

Tillagningssätt

Lägg in filéerna tätt i ugnsfast form. Blanda alla övriga ingredienser och häll över filéer. Man kan riva ost ovanpå. Grädda i ugnen i 225 grader ca 30 minuter. Strö över persilja före servering. Läs mer


Giglio.se