Recept

Chokladmuffins

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 50 g 70% choklad
  • 3 ägg
  • 1 dl vallnötter eller hasselnötter
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1- 1,5 dl sukrin
  • 1.5 tsk bakpulver

Tillagningssätt

Smält chokladen tillsammans med smör.
Vispa äggen,tillsätt övriga ingredienser. Blanda väl. Häll upp smeten i muffinsformar med en sked. Läs mer


Blåbärs / hallon paj

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 400 g blåbär (eller hallon)
  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 4 dl hackad hasselnöt eller hasselnötsmjöl
  • 1 msk kardemumma eller kanel
  • Vispgrädde eller vaniljsås till servering.

Tillagningssätt

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg bären i en ugnssäker form. Läs mer


Biffrullader med ädelost

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 4 skivor utskuren biff eller lövbiff
  • 150 g ädelost
  • 4 dl visp grädde
  • 1½ grönsaksbuljongtärning
  • smör till stekning
  • svartpeppar, salt

Tillagningssätt

Lägg biffskivorna och banka ut dem så de blir tunna om det är inte lövbiff.
Ta 100 g ädelost och fördela den på de fyra köttbitarna.
Rulla ihop och fäst med tandpetare.
Stek rulladerna hastigt runt om i smör i en stekpanna.
Salta och peppra och lägg dem sedan åt sidan. Läs mer


Mandelmuffins

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 2 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 gr smör
  • 3 ägg, gulor och vitor för sig
  • 1 1/2 dl sötningsvariant
  • 1 tsk kardemumma

Tillagningssätt

Blanda allt utom äggvitorna. Äggvitorna vispas hårt separat och sedan försiktigt blandas med andra ingredienser.
Mycket av luften förloras men det blir bra ändå. Fyll muffins formarna till 3/4 och grädda i 200 grader. Läs mer


LCHF Chokladtårta

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 250 gr 70%-ig choklad
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 1/2 tsk pulverkaffe
  • 3 msk kakao

Tillagningssätt

  1. Hacka chokladen.
  2. Koka upp 2 dl grädde, ta ifrån värmen
  3. Tillsätt chokladen i grädden och rör tills den smält och blir blank och slät.
  4. Vispa samman resten av grädden och creme fraichen till lagom tjock konsistens, det ska knappt droppa från vispen.
  5. Krossa kaffepulvret och sikta ner i chokladkrämen tillsammans med kakaon.
  6. Klä en rund bakform, ca 23 cm i diameter, invändigt med plastfilm.
  7. Bre ut smeten i formen.
  8. Täck med plastfilm o låt stå i kylen i minst 10 timmar.
  9. Vänd upp o dekorera med bär eller sikta över kakao.
Läs mer


Zucchini spaghetti

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 2-3 zucchini
  • nypa salt
  • kokt vatten

Tillagningssätt

Skär zucchini i långa strimlor (osthyvel tex), lägg i en skål och häll över dem kokt lättsaltat vatten. Låt stå i ca 5 minuter. Läs mer


Köttfärssås

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 600 gram nötkött
  • 1 gul lök
  • 1 paket tomatsås med basilika
  • 1 pressad vitlök
  • Ev. hackade färska champinjoner eller på burk men det går utan också
  • 1,5-2 dl vispgrädde
  • kryddor: salt, peppar, oregano, peppar (och vegeta om man vill)

Tillagningssätt

  1. Fräs löken i olivolja eller smör, tillsätt färs och bräsera i ca 10 minuter.
  2. Tillsätt alla övriga ingredienser och låt den sakta koka ytterligare 10-15 minuter.
Läs mer


Oopsies bröd

Recept LCHF Bröd

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 100 gram Philadelphia ost
  • nypa salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk men det går bra utan också

Tillagningssätt

  • Värm ugnen till 150 C.

Vispa äggvitorna med nypa salt, hårt. I separat bunke vispa philadelphiaosten med gulorna och dem andra ingredienser. Vänd försiktigt i gulorna i de vispade vitorna. Läs mer


LCHF pannkakor

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 3,5 till 4 dl grädde
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 msk fiberhusk
  • lite salt
  • smör för stekning

Tillagningssätt

Vispa alla ingredienser. Grädda i en massa smör.
Servera med hallon, björnbär eller andra bär och vispad grädde. Läs mer


Pizza

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl riven ost
  • 1 tsk bakpulver

Tillagningssätt

Rör ihop allt och häll på plåt (bakpapper på). Grädda den i 10 minuter vid 225 grader. Ta ut ur ugnen och lägg på valfri fyllning, grädda i ca 8-10 minuter. Läs mer


Giglio.se