Kokostoppar LCHF

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • till ca 20 st
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1 msk grädde
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 200 g kokosflingor
  • 100 g mörk choklad

Tillagningssätt

Sätt ugnen på 175 grader.

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Blanda ägg, vaniljpulver och grädde. Vispa så lite som möjligt.
  3. Blanda ner kokosflingor och det smälta smöret och låt smeten svälla ca 10 min.
  4. Forma 20 stycken kokostoppar och grädda i mitten på ugnen 10-15 min tills de fått lagom med färg.
  5. Låt kokostopparna svalna till rumstemperatur.
  6. Smält 100g choklad och doppa botten på kokostopparna. Placera dem på bakplåtspapper tills chokladen stelnat.

Inspiration: Kurera


Kommentera

Nästa Proteinmuffins

Giglio.se