LCHF Äppelkaka

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 100 gr smör
  • 2 dl sötningsmedel
  • 200 gr färskost (philadelphia)
  • 3 st ägg
  • 1 dl mandelmjöl (eller mannagryn för ej LCHF)
  • 3 dl skivad äpple med skal
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • om man vill: 1 pkt saffran eller kardemumma

Tillagningssätt

Sätt ugnen på 175°.

  1. Rör smör, socker, 1 tsk vaniljsocker och eventuellt saffran ljust och fluffigt.
  2. Rör ned osten lite i taget.
  3. Dela på äggulor och vitor.
  4. Blanda ner äggulorna en i taget i smeten och därefter mandelmjöl.
  5. Vispa vitorna till fast skum.
  6. Vänd försiktigt ned först 1/3, sedan resten av vitorna i mandelmjölsmeten. Rör inte för mycket.
  7. Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
  8. Smörj en form, 24 cm i diameter, med löstagbar kant.
  9. Bred ut smeten i formen och stick ner äppelklyftor.
  10. Blanda kanel och 1 tsk vaniljsocker och strö det över kakan.
  11. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
  12. Stäng av ugnen och låt kakan stå ytterligare 15 min.
  13. Låt kallna i formen.

Kommentera

Nästa Ischoklad

Giglio.se