LCHF Chokladtårta

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 250 gr 70%-ig choklad
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 1/2 tsk pulverkaffe
  • 3 msk kakao

Tillagningssätt

  1. Hacka chokladen.
  2. Koka upp 2 dl grädde, ta ifrån värmen
  3. Tillsätt chokladen i grädden och rör tills den smält och blir blank och slät.
  4. Vispa samman resten av grädden och creme fraichen till lagom tjock konsistens, det ska knappt droppa från vispen.
  5. Krossa kaffepulvret och sikta ner i chokladkrämen tillsammans med kakaon.
  6. Klä en rund bakform, ca 23 cm i diameter, invändigt med plastfilm.
  7. Bre ut smeten i formen.
  8. Täck med plastfilm o låt stå i kylen i minst 10 timmar.
  9. Vänd upp o dekorera med bär eller sikta över kakao.

Kommentera

Nästa Köttfärssås

Giglio.se