Kycklingbiffar med örtyoghurt
Ingredienser
- 4 kycklingfiléer
- 1 tsk salt
- 1 krm cajennepeppar eller svartpeppar
- 1 ägg
- 1/2 dl vispgrädde
- 1/2 dl philadelphia ost
Örtyoghurt
- 1/2 knippa bladpersilja
- 1 liten vitlöksklyfta
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1/2 tsk salt
Tillagningssätt
- Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Lägg dem i en matberedare tillsammans med salt och peppar. Mixa till en färs.
- Tillsätt ägget och häll i grädden och osten medan maskinen är i gång. Kör till en färs. Hetta upp oljan i en stekpanna.
- Klicka i färsen till 12 små biffar.
- Stek biffarna cirka 3 minuter per sida.
- Lägg persiljan och skalad vitlök i en skål. Tillsätt hälften av yoghurten och mixa med mixerstav till en slät sås. Rör i resten av yoghurten och smaka av med socker och salt.
Att servera till wokade grönsaker