Spenat sägs vara rikt på järn och innehåller gott om A och E vitaminer samt ett antal viktiga antioxidanter. Kom ihåg bara den starke Karl-Alfred! Här är en god recept på spenat soppa. Den ska göras idag igen... Läs mer
Kål är en nyttig grönsak som vi borde äta året om. Det finns åtskilliga sorter att välja på, den är billig och framför allt mycket välgörande för hälsan. Alla kålsorter innehåller mycket kalcium, järn, fibrer, C-vitamin och betakaroten, ett ämne som kroppen vid behov omvandlar till A-vitamin.Dessa vitaminer är viktiga antioxidanter som skyddar kroppen mot fria radikaler.
Så här är en till recept på vitkålen som substitut till vanlig pasta. Servera tex med köttfärssås. Läs mer
Var extra hungrig så det gick ganska snabbt att göra detta.
Smörstekt kycklingfile, blåmögelost och massa sallad.
Till salladen tar jag alltid äppelcidervinäger och olivolja. Läs mer
Nu börjar det bli dags att plocka svamp och kräftskivorna närmar sig. Här kommer recept på en jättegod paj med kantareller, utan vetemjöl. Nu återstår inget annat än att plocka svamp... eller nej. Jag sticker till affären. Läs mer
Lägg nötfärsen i en bunke.
Hacka den gula löken eller riv på rivjärn och tillsätt den till nötfärsen.
Strö över kryddan.
Blanda alltsammans till en jämn smet.
Hetta upp en stekpanna med matfett.
Forma smeten till runda, tunna, platta bullar.
Stek dem ca 3-4 min per sida tills de fått fin färg.
Servera med hamburgerbröd, sallad och eventuellt någon dressing.
Smaklig måltid! Läs mer