Spenatsoppa
Upplagt av admin den 2013-10-28 08:00
Recept LCHF Lunch/ Middag
Ingredienser:
- 600 gram spenat
- 2-3 msk smör
- 5 dl vatten
- 2 grönsaksbuljong tärningar
- 4 dl grädde
- 1 tsk Vegeta
- lite salt
- vitpeppar
- 2 st äggulor
- 1 dl vispgrädde
Tillagningssätt
- Smält ett par klickar smör i en kastrull. Lägg i den djupfrysta spenaten och lät den mjukna.
- Häll i vatten och låt koka upp. Tillsätt grädde.
- Rör ut tärningar grönsaksbuljong och smaka av med salt och peppar. Låt puttra ett par minuter.
- Låt soppan bli varm och ta bort grytan från värmen. Vispa ihop äggulor och 1 dl grädde, red av soppan med detta (den får inte koka sen).
- Servera med kokta ägghalvor och/eller några skedar creme fraiche..