Spenatsoppa

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser:

  • 600 gram spenat
  • 2-3 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljong tärningar
  • 4 dl grädde
  • 1 tsk Vegeta
  • lite salt
  • vitpeppar
  • 2 st äggulor
  • 1 dl vispgrädde

Tillagningssätt

  1. Smält ett par klickar smör i en kastrull. Lägg i den djupfrysta spenaten och lät den mjukna.
  2. Häll i vatten och låt koka upp. Tillsätt grädde.
  3. Rör ut tärningar grönsaksbuljong och smaka av med salt och peppar. Låt puttra ett par minuter.
  4. Låt soppan bli varm och ta bort grytan från värmen. Vispa ihop äggulor och 1 dl grädde, red av soppan med detta (den får inte koka sen).
  5. Servera med kokta ägghalvor och/eller några skedar creme fraiche..

Kommentera

Nästa Vitkålsspagetti

Giglio.se