I stället för kolhydrater

Blogg Blogg om mat

I stället för ris:

  • Blomkålsris
  • Broccoliris
  • Grönsaksfräs av squash, champinjoner, fänkål, paprika.
  • Riv valfri grönsak på rivjärnet. Stek i panna med smör eller olja. Krydda med salt, peppar och ev ngn egen favoritkrydda.

I stället för potatis: 

  • Blomkålsmos. Koka blomkål mosa/mixa med grädde och smör, salt och peppar.
  • Grönsaksbiff och raggmunk. Använd stammen från broccoli och blomkål som blivit över när du kokat buketter. Riv med rivjärn eller mixa med matbereadre och blanda med riven ost, ägg, salt och peppar. Stek som biffar eller raggmunk i panna med mycket fett.
  • Auberginer. Dela o salta lite. Låt stå och dra i några minuter. Stek i pannan med smör. När det fått fin färg häll över vispgrädde och salta och peppra. Eller- dela på mitten och skär snitt i. Salta, peppra och häll över olivolja. Ugnsbaka i 200 C i 20 min. Eller - gröp ur och blanda med t ex köttfärs, eller lägg bara köttfärsen ovanpå halvorna, toppa med ost och gratinera i ugnen 15-20 min.

I stället för pasta:

  • Squashstrimlor eller squashpuckar. (se recept på LCHF/GI recept)
  • Röd- eller vitkåls pasta. Gör spagetti, hyvla med osthyvel fina tunna strimlor, eller skär i 2-3 cm stora bitar istället för makaroner. Stek i mycket smör, salta och peppra.
  • Lasagne med squashplattor eller auberginer. Använd stor squash eller aubergin, skär i skivor eller plattor, 0,3 cm tjocka. Varva med köttfärssås och grädde, toppa med ost och gratinera i ugnen.

Kommentera

Next Bra att ha hemma

Giglio.se