Höftmagi med Yoga!

Blogg Hälsa och träning

Let's face it – vi sitter alldeles för mycket. Och tyvärr inte i på huk som i många andra länder, utan på en stol. Eller så ägnar vi oss åt enformiga rörelser som löpning och cykling. Lösningen är enkel: se till att få in de här tre rörelserna i din vardag. Inta positionen, gå så djupt du kan och andas samtidigt behagligt. Ta fem djupa andetag per sida. Försök att göra små pulseringar när du andas så att du inte spänner dig. Fokus är att förlänga, skapa utrymme och få ny energi runt höfter och ländrygg.

TRIANGEL

För insida och baksida lår 

Stå cirka en meter isär med fötterna. Ha gärna ett lätt böjt främre ben om det känns bättre. Börja rörelsen genom att fälla från höften. Förläng hjärtat bort från höfterna, speciellt den undre sidan av midjan. Tänk att du gör positionen i en brödrost – du vill varken bränna framsidan eller baksidan. Håll i fem djupa andetag och byt sedan sida.

UTFALL

För framsida lår och höftböjare 

Stå med fötterna som på räls för bättre balans. Aktivera sätet och jucka fram höften. Håll sätet aktivt samtidigt som du sjunker ner mot golvet. Håll om armbågarna med händerna ovanför huvudet och lyft hjärtat uppåt/framåt. Akta så att du inte tar ut rörelsen i svanken. Fokus är att hitta en intensiv stretch runt höftens framsida. Håll i fem djupa andetag och byt sedan sida

DUVA

För rumpan

Sätt dig på golvet med ett ben sträckt bakom dig och det andra böjt framför dig. Lek med vinkeln på främre smalbenet, du letar efter en stretch runt rumpan på det främre benet – men det är viktigt att det inte gör ont i knät. Håll den bakre fotens tår i golvet, på så sätt har du parallella höfter och får en intensivare stretch runt sätet. Håll i fem djupa andetag och byt sedan sida.

 


Kommentera

Next Ingen tid till träning? Prova 7 minute workout!

Giglio.se