Västerbottenpaj

Recept Enkel och snabb matlagning med få ingredienser

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 125 g smör
  • 1 st ägg

Fyllning

  • 3 st ägg
  • 300 g riven västerbottensost
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • lite salt och svartpeppar

Tillagningssätt

  1. Blanda vetemjöl, salt och smör, finfördela.
  2. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform som är 24 centimeter i diameter.
  3. Låt vila i kylen cirka en halvtimme.
  4. Nagga degbotten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10–15 minuter.
  5. Fyllningen:Vispa ihop ägg, mjölk och grädde, tillsätt sedan den rivna osten. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Häll fyllningen I pajskalet och grädda 25–30 minuter i nedre delen av ugnen.

Pajen är klar när fyllningen har “stannat” och pajen har fått fin färg.


Kommentera

Nästa Västerbottenpaj LCHF

Giglio.se