Västerbottenpaj
Recept Enkel och snabb matlagning med få ingredienser
Pajdeg
- 3 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 125 g smör
- 1 st ägg
Fyllning
- 3 st ägg
- 300 g riven västerbottensost
- 2,5 dl grädde
- 1 dl mjölk
- lite salt och svartpeppar
Tillagningssätt
- Blanda vetemjöl, salt och smör, finfördela.
- Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform som är 24 centimeter i diameter.
- Låt vila i kylen cirka en halvtimme.
- Nagga degbotten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10–15 minuter.
- Fyllningen:Vispa ihop ägg, mjölk och grädde, tillsätt sedan den rivna osten. Smaksätt med salt och peppar.
- Häll fyllningen I pajskalet och grädda 25–30 minuter i nedre delen av ugnen.
Pajen är klar när fyllningen har “stannat” och pajen har fått fin färg.