Upp och ner äppelkaka LCHF

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 3 ägg
  • ca 1 kg äpplen
  • 150 g sukrin
  • 150 g mandelmjöl
  • Olivolja

Tillagningssätt

Värm ugnen till 200 ° C.
Skala, kärna och dela äpplen.
Stek försiktigt äpplena med lite olivolja i stekpannan i ca 10 minuter och rör om kontinuerligt.
Strö över lite sukrin och låt karamelliseras lite.
Olja en tårtform.
Lägg i äpplen på botten av formen.
Vispa äggen i en skål. Tillsätt sukrin. Vispa samman.
Tillsätt mandelmjöl.
Häll blandningen på äpplena.
Sätt i ugnen och grädda i 12-15 minuter.
Ta ut ur ugnen och låt svalna 20 minuter.
Vänd formen på en stor tallrik och låt formen ligga på toppen i minst 30 minuter.
Vänd ut från formen strax före servering.

Ur Montignac kosten kokbok


Kommentera

Nästa LCHF Pepparkakor

Giglio.se