Sesamfrö

Recept Fakta om frön, kryddor...

Tillagningssätt

Skalade sesamfrö har ett högt innehåll av omättade fetter och är en källa till protein. De passar utmärkt i bröd, kakor och frukosträtter och är jättegoda i sallader. Prova också att panera med sesamfrö. Man kan även använda fröna till sesammjölk. Blanda då med oskalat sesamfrö för att höja kalciumhalten.
Kolhydrater 4,1 gr per 100 gr

Oskalade sesamfrön har en nötig, något besk smak. De är rika på kalcium och används bland annat till sesammjölk där de oskalade sesamfröna mixas tillsammans med vatten. Fröna har också ett högt innehåll av omättat fett och är rika på fiber, folsyra, magnesium, järn och zink. Oskalade sesamfrön är också goda att använda i bakning och till matlagning. Ett enkelt sätt att använda oskalade sesamfrön är att torrosta dem försiktigt i en stekpanna och sedan servera till en wok eller ha i en sallad.
Kolhydrater 11 Gr per 100 gr

Källa Saltakvarn


Kommentera

Nästa Kycklingsoppa

Giglio.se