Kycklingsoppa

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 2-3 kycklingvingar
  • 1 grovt riven morot
  • 1 msk Vegeta
  • Salt, peppar
  • Lite smör
  • 2 msk mandelmjöl
  • 1 ägg
  • 2 tsk pofiber
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk Persilja

Tillagningssätt

  1. Stek den rivna moroten i en mindre gryta en minut. Lägg i kycklingvingarna och rör om.
  2. Häll på ca 1 l vatten. Låt koka i ca 30 min.
  3. Sedan så brukar jag ta ut vingarna på en tallrik och dela itu kött från skin och ben. Kött tillbaka till grytan och det andra slängs. 
  4. Kryddas med salt, peppar, Vegeta. Koka.
  5. Blanda ägg, mandelmjöl, pofiber, fiberhusk och bakpulver i en annan liten skål. Salta lite. Rör om ordentligt så att man får en jämn och tjockare massa.
  6. Klicka med en tesked en och en i kokande soppan och låt koka ytterligare 5 minuter.
  7. Krydda med persilja på slutet.

Hoppas det smakar lika gott för er som för mig!


Kommentera

Nästa Lax med gräddgrönsaker

Giglio.se