Parmesan panerade auberginer

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 1 medelstor äggplanta
  • 1-2 msk parmesan
  • 1 ägg
  • lite mjöl (ca 2-3 msk) - går bra även utan mjöl
  • salt och peppar

Tillagningssätt

Skär auberginen i skivor om 1 cm tjock.
Strö salt över hela aubergine skivor och lämna dem i en sil för att dränera ca 20 min.
Vispa ägget och blanda med riven parmesan och sedan lägga till lite peppar.
Doppa varje aubergine i äggsmeten, sedan muddra den i mjölet och slutligen stek aubergine skivor i het olja. (Hetta upp oljan på medelvärme)
Arbeta i omgångar, stek auberginen skivor, vänd en gång, tills de är gyllenbruna, några minuter per sidan.


Kommentera

Nästa GI-bröd med dinkelmjöl

Giglio.se