Morotsmandelkaka
Ingredienser
- 300 gr morötter
- 200 gr mandelmjlöl
- 4 ägg
- 2 dl sukrin
- om man vill riven skal av 1/2 citron
- 2 msk vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- sukrinmelis (i st för florsocker)
Tillagningssätt
- Smörj och bröa en rund bakform (ca 24 cm i diameter).
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och finriv morötterna.
- Skilj på äggulor och äggvitor.
- Vispa äggulor och socker poröst.
- Blanda i morötter, mandelmjöl och mjölet blandat med bakpulver. ev också rivet citronskal.
- Vispa äggvitor till hårt skum och blanda försiktigt ner i smeten.
- Häll smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
- Pudra florsocker över vid serveringen.
Gott!