Morotsmandelkaka

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 300 gr morötter
  • 200 gr mandelmjlöl
  • 4 ägg
  • 2 dl sukrin
  • om man vill riven skal av 1/2 citron
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • sukrinmelis (i st för florsocker)

Tillagningssätt

  1. Smörj och bröa en rund bakform (ca 24 cm i diameter).
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Skala och finriv morötterna.
  4. Skilj på äggulor och äggvitor.
  5. Vispa äggulor och socker poröst.
  6. Blanda i morötter, mandelmjöl och mjölet blandat med bakpulver. ev också rivet citronskal.
  7. Vispa äggvitor till hårt skum och blanda försiktigt ner i smeten.
  8. Häll smeten i formen.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
  10. Pudra florsocker över vid serveringen.

Gott!


Kommentera

Nästa Kärleksmums

Giglio.se