LCHF Morotskaka
Ingredienser
- 50g smör
- 3 ägg
- 3 msk sockerersättning
- lite salt
- 3 dl mandelmjöl
- 1 dl turkisk yoghurt
- 2 tsk kanel
- 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
- 1,5 tsk bakpulver
- 2 små morötter
Till creme cheese frostingen
- 200g philadelphiaost
- 50g smör
- 1-2 msk sockerersättning
- 0,5 dl creme fraiche
Tillagningssätt
Smält smöret och blanda ner vaniljpulvret, låt svalna.
Kör mandlarna i en matberedare till det har blivit ett mandelmjöl
Blanda mandelmjöl tillsammans med kanel och bakpulver
Vispa ägg, sockerersättning och lite salt poröst i en matberedare med ballonvisp eller med vanlig elvisp..vispa länge så att det blir fluffigt.
Häll i mandelmjölet, kanel, bakpulver och den turkiska yoghurten.
Skala och riv morötterna på den fina sidan på ett rivjärn. OBS!!! Om du river på den grova sidan så blir morötterna torra istället för saftiga. Häll ner i smeten och blanda väl.
Till sist blandar du i det smälta vaniljsmöret.
Häll ut smeten i en form klädd med smörpapper/bakplpåtspapper. Grädda ca 25 min på 175 grader.
Gör under tiden den goda creme cheese frostingen. Tänk på att smöret ska vara mjukt. Blanda ihop ingredienserna och bred över kakan när den har svalnat.
Om du vill kan du strö på kokos eller dekorera med morot eller låt den vara som den är.
Källa: LCHF recept (Lindas Viktresa med LCHF)