LCHF Äppelpaj
Smuldeg
- 50 g smör
- 1.5 dl mandelmjöl
- 1 dl kokosflingor
- 2 msk sötströ
- 0.5 tsk vaniljpulver
Äppeltäcke
- 3 st äpplen
- 1 tsk kanel
- 0.75 msk sötströ
Topping
- 30 g mandelspån
Tillagningssätt
Gör så här:
Börja med smuldegen.
Skär upp smöret och låt stå framme en stund så det blir rumsvarmt.
Tillsätt mandelmjöl, kokosflingor, sötströ och vaniljpulver.
Arbeta ihop till en smulig deg med gaffel eller elvisp. Om degen är för geggig ta mer mandelmjöl.
Skala och skär äpplen i mindre bitar. Lägg dem i en smord ugnsform (ca 15*20 cm). Strö över kanel och sötströ.
Fördela smuldegen över äpplena. Strö över mandelspån.
Grädda pajen mitt i ugnen i 200°C i ca 20 minuter tills pajen fått fin färg.
Låt pajen svalna.
Servera den ljummen med vispad grädde eller LCHF-glass.