Keso och äppelkaka

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 250 gr keso
  • 2-3 äpplen
  • 100 gr kokosfett
  • 1/2 fl krossade linfrön
  • 1 dl pofiber
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk kakaopulver
  • 2 tsk kanel
  • smör
  • sesamfrön
  • ev 1 msk sukrin

Tillagningssätt

  1. Smörj en form med löstagbar botten med smör och bröa med sesamfrön.
  2. Riv äpllena.
  3. Vispa äggen hårt, häll i keson och vispa så att kesokornen mosas lite.
  4. Rör ner äpplen, kokosfett, krossade linfrön, pofiber, kakopulver, kanel och ev sukrin.
  5. Ha till sist bakpulver.
  6. Grädda i 200 gr i ca 30-40 minuter.
  7. Låt kallna ordentligt i kylskåp innan servering.
  8. Servera med vispad grädde eller naturell yoghurt.

Kommentera

Nästa Morotsmandelkaka

Giglio.se