Kardemumma skorpor LCHF

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 75 gram smält smör
  • 3 ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosnötsmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 3 tsk stött kardemumma
  • 2 msk honung
  • 2 tsk bakpulver

Tillagningssätt

 

  1. Smält smöret och ta i kardemumman i det lite varma smöret. Låt svalna lite.
  2. Vispa äggen fluffigt i några minuter.
  3. Tillsätt smöret och blanda väl.
  4. Blanda alla övriga torra ingredienserna och blanda ner dem väl i smeten. Låt svälla i 5-10 minuter.
  5. Rulla en längd 25-30 cm lång och forma till den något, lägg längden på bakplåtspapperklädd plåt.
  6. Grädda i ugnen i 175 grader i 30 minuter ta ut plåten och sänk därefter värmen till 100 grader.
  7. Ta ut dem och skär längden i sneda ca 1,5 cm bitar sära på dem och med luft emellan (ca som på bilden), ställ in dem i ugnen igen, låt ugnen stå lite på glänt med en träslev emellan. Torkas i ca 1.5 timma, känn på dem så de är torra, låt de annars stå lite till.

Kommentera

Nästa Currygratinerad blomkål

Giglio.se