Kantarellpaj LCHF
Pajskal
- 3 dl mandelmjöl
- 50 gram smör
- 1 ägg
- 1 msk fiberhusk
Fyllning
- Cirka 1 liter färska kantareller
- 2 hackade charlottenlökar
- 1,5 dl riven Västerbottenost
- 4 ägg
- 1,5 dl grädde
- Salt och peppar
- Persilja till garnering
Tillagningssätt
Nu börjar det bli dags att plocka svamp och kräftskivorna närmar sig. Här kommer recept på en jättegod paj med kantareller, utan vetemjöl, som passar väldigt bra som tillbehör till kräftskivan. Perfekt för dig som äter enligt LCHF.
Pajskal:
Mixa innehållet snabbt i matberedare och låt den därefter stå i kylskåp i cirka 30-40 minuter.
Tryck ut degen i en pajform.
Fyllning:
Vispa ihop ägg och grädde och tillsätt den rivna osten.
Salta och peppra efter smak.
Stek svamp och lök och lägg detta i botten.
Häll äggstanningen över svampen och löken.
Grädda i ugn 200 grader i cirka 20 minuter.
Garnera gärna med nyfrästa kantareller och lite persilja.
Recept från Kurera.