Heta räkor med skal

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 3 tsk sambal oelek
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl parmesan (valfritt)
  • Nybakad bröd som baguette

Vitlöksmajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm cayennepeppar

Tillagningssätt

  1. Skala och pressa vitlök.
  2. Hetta upp en stor panna ex. wok eller kastrull med oljan.
  3. Tillsätt vitlöken och chilin.
  4. Fräs några sekunder och rör om.
  5. Tillsätt räkorna med skal och fräs runt dem någon minut.
  6. Tillsätt parmesanosten på slutet och lägg upp räkorna i en stor skål eller fyra små.
  7. Blanda majonnäsen med pressad vitlök och cayennepeppar.
  8. Servera de heta räkorna tillsammans med bröd och vitlöksmajonnäs. Ha också en skål med citronvatten att skölja händerna i samt rikligt med servetter. Duka gärna även fram en skål att lägga skalen i.

Kommentera

Nästa Currybiffar i ajvarsås

Giglio.se