Heta räkor med skal
Upplagt av admin den 2013-08-13 09:26
Recept LCHF Lunch/ Middag
Ingredienser
- 1 kg räkor med skal
- 4 st vitlöksklyftor
- 3 tsk sambal oelek
- 0,5 dl olivolja
- 0,5 dl parmesan (valfritt)
- Nybakad bröd som baguette
Vitlöksmajonnäs
- 2 dl majonnäs
- 1 klyfta vitlök
- 2 krm cayennepeppar
Tillagningssätt
- Skala och pressa vitlök.
- Hetta upp en stor panna ex. wok eller kastrull med oljan.
- Tillsätt vitlöken och chilin.
- Fräs några sekunder och rör om.
- Tillsätt räkorna med skal och fräs runt dem någon minut.
- Tillsätt parmesanosten på slutet och lägg upp räkorna i en stor skål eller fyra små.
- Blanda majonnäsen med pressad vitlök och cayennepeppar.
- Servera de heta räkorna tillsammans med bröd och vitlöksmajonnäs. Ha också en skål med citronvatten att skölja händerna i samt rikligt med servetter. Duka gärna även fram en skål att lägga skalen i.
Kommentera
Nästa Currybiffar i ajvarsås