Hallonkladdkaka
Upplagt av admin den 2012-02-01 19:35
Recept LCHF Efterrätt
Ingredienser
- 200 g smör
- 2 dl hallon, färska eller frysta
- 3 dl sötningsmedel
- 2 tsk vaniljpulver
- 1 dl kakao
- 3 ägg
- 3 dl mandelmjöl
Garnering
- flor sötningsmedel
- hallon
Tillagningssätt
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smöret i en kastrull och rör ner hallonen.
- Låt dem tina i smöret om de är frysta.
- Ta av kastrullen från värmen och rör ner socker, vanilj och kakao.
- Ha sedan i ett ägg i taget och rör om ordentligt.
- Tillsätt till sist mjölet och rör ihop till en jämn smet.
- Häll smeten i en smörd rund form med löstagbara kanter och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
- Låt svalna.
- Pudra över florsocker och garnera med hallon.
- Servera med vispad grädde.