Friterad kyckling

Recept Enkel och snabb matlagning med få ingredienser

Ingredienser

  • 2 st Kycklingfilér (beroende på storlek)
  • 1 msk honung
  • 0.5 krm salt

Frytirsmet

  • 2 st äggvitor
  • 2 dl vetemjöl eller kokosmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1.5 dl vatten

Tillagningssätt

  • Skär kycklingfiléerna i bitar. Stek dem i smör
  • När de är genomstekta har du i honung och saltar dem. Ta bort stekpannan från plattan och låt dem svalna.
  • Nu ska du göra frityrsmeten. Vispa 2 äggvitor till ett skum. Ha i mjöl, vatten och bakpulver. Vispa tills det är en jämn smet.
  • När kycklingen har svalnat lägger du i dem i frityrsmeten och rör runt så att alla bitarna täcks av smet.
  • Sedan lägger du i dem försiktigt i olja som är uppvärmd till ca 170-180 grader. (eller fritös)

Kommentera

Nästa Ostsufflé

Giglio.se