Friterad kyckling
Recept Enkel och snabb matlagning med få ingredienser
Ingredienser
- 2 st Kycklingfilér (beroende på storlek)
- 1 msk honung
- 0.5 krm salt
Frytirsmet
- 2 st äggvitor
- 2 dl vetemjöl eller kokosmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1.5 dl vatten
Tillagningssätt
- Skär kycklingfiléerna i bitar. Stek dem i smör
- När de är genomstekta har du i honung och saltar dem. Ta bort stekpannan från plattan och låt dem svalna.
- Nu ska du göra frityrsmeten. Vispa 2 äggvitor till ett skum. Ha i mjöl, vatten och bakpulver. Vispa tills det är en jämn smet.
- När kycklingen har svalnat lägger du i dem i frityrsmeten och rör runt så att alla bitarna täcks av smet.
- Sedan lägger du i dem försiktigt i olja som är uppvärmd till ca 170-180 grader. (eller fritös)