Chokladtryffel LCHF
Upplagt av admin den 2011-12-10 19:35
Recept LCHF Efterrätt
Ingredienser
- 200 gr mörk choklad (minst 70% kakao)
- 1 dl vispgrädde
- 2 msk frivilig likör, konjac, rom
- 1 msk vanilj
- 1.5 msk kakao till garnering
Tillagningssätt
- Bryt chokladen i bitar.
- Koka upp grädden, ta bort från plattan och lägg i chokladen.
- Rör om till jämn smet när chokladen smällter.
- Rör likör eller vad du nu valt att ha för smak och vanilj.
- Häll smeten i en form eller burk (20*15 cm). Låt svalna och stelna.
- Skär i fyrkanter eller forma till kulor.
- Häll kakao i en djup tallrik eller skål och rulla bitarna i det.
- Lägg de i en burk med lock med smörpapper mellan lagren.
- Förvara i kylskåp.