Chokladtryffel LCHF

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 200 gr mörk choklad (minst 70% kakao)
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk frivilig likör, konjac, rom
  • 1 msk vanilj
  • 1.5 msk kakao till garnering

Tillagningssätt

  1. Bryt chokladen i bitar.
  2. Koka upp grädden, ta bort från plattan och lägg i chokladen.
  3. Rör om till jämn smet när chokladen smällter.
  4. Rör likör eller vad du nu valt att ha för smak och vanilj.
  5. Häll smeten i en form eller burk (20*15 cm). Låt svalna och stelna.
  6. Skär i fyrkanter eller forma till kulor.
  7. Häll kakao i en djup tallrik eller skål och rulla bitarna i det.
  8. Lägg de i en burk med lock med smörpapper mellan lagren.
  9. Förvara i kylskåp.

Kommentera

Nästa Kokoskulor LCHF

Giglio.se