Äppel och päron smulpaj

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser:

  • ca 4 päron
  • ca 2 äpplen
  • 2-3 msk kanel

Smuldeg

  • 150 g smör
  • 4 msk sukrin
  • 2 dl siktat dinkelmjöl (eller mandelmjöl)
  • 1.5 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor

Tillagningssätt

 

  1. Skala och skiva päron och lägg i en ugnsfast pajform.
  2. Strö över kanel.
  3. Strö över lite sukrin om du vill, men päronhalvorna är ganska söta som de är så det kanske inte behövs.
  4. Smält smöret i en kastrull.
  5. Ta av kastrullen från plattan.
  6. Rör ner socker, mjöl, havregryn och kokosflingor till en grynig massa.
  7. Klicka ut och fördela i ett jämnt lager över äpplen och päronen.
  8. Grädda i mitten av ugnen ca 18-20 minuter i 200°C tills smuldegen fått fin färg.
  9. Servera med vispad grädde. Man kan tillsätta lite vaniljpulver i grädden om man vill ha lite vanilj smak.

Kommentera

Nästa Snickersrutor

Giglio.se