Äppel och päron smulpaj
Ingredienser:
- ca 4 päron
- ca 2 äpplen
- 2-3 msk kanel
Smuldeg
- 150 g smör
- 4 msk sukrin
- 2 dl siktat dinkelmjöl (eller mandelmjöl)
- 1.5 dl havregryn
- 1 dl kokosflingor
Tillagningssätt
- Skala och skiva päron och lägg i en ugnsfast pajform.
- Strö över kanel.
- Strö över lite sukrin om du vill, men päronhalvorna är ganska söta som de är så det kanske inte behövs.
- Smält smöret i en kastrull.
- Ta av kastrullen från plattan.
- Rör ner socker, mjöl, havregryn och kokosflingor till en grynig massa.
- Klicka ut och fördela i ett jämnt lager över äpplen och päronen.
- Grädda i mitten av ugnen ca 18-20 minuter i 200°C tills smuldegen fått fin färg.
- Servera med vispad grädde. Man kan tillsätta lite vaniljpulver i grädden om man vill ha lite vanilj smak.