Chokladkaka
Recept Recept för allergiker (Ej LCHF)
Botten
- 50 gram mjölkfritt margarin
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl socker
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 2 dl vatten
Glasyr
- 70 gram mjölkfritt margarin
- 2 dl florsocker
- 1,5 msk vaniljsocker
- 1,5 msk vatten
Dofta över kakan
- 1 tsk kakao
Tillagningssätt
- Botten: Smält margarinet.
- Rör ihop alla torra ingredienser, sikta gärna så det inte blir klumpar.
- Tillsätt vatten i mjölblandningen och rör om, tillsätt margarinet och rör till slät smet.
- Häll smeten i en bakplåtsklädd liten långpanna (20x30). Grädda i ugn ca.18-20 minuter i 190 grader. Låt kakan kallna.
- Glasyr. Rör margarinet mjukt, tillsätt det övriga och rör till en jämn smet. Bred på den kalla kakan. Dra gärna vågor i glasyren med en gaffel till fint mönster.
- Dofta över med kakao genom en sil. Ställ kakan kallt en stund innan du skär den i lagom stora bitar.
- Går att frysa.
Inspiration från kokaihop.