Chokladkaka

Recept Recept för allergiker (Ej LCHF)

Botten

  • 50 gram mjölkfritt margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 dl vatten

Glasyr

  • 70 gram mjölkfritt margarin
  • 2 dl florsocker
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 1,5 msk vatten

Dofta över kakan

  • 1 tsk kakao

Tillagningssätt

  1.  Botten: Smält margarinet.
  2.  Rör ihop alla torra ingredienser, sikta gärna så det inte blir klumpar.
  3. Tillsätt vatten i mjölblandningen och rör om, tillsätt margarinet och rör till slät smet.
  4. Häll smeten i en bakplåtsklädd liten långpanna (20x30). Grädda i ugn ca.18-20 minuter i 190 grader. Låt kakan kallna.
  5. Glasyr. Rör margarinet mjukt, tillsätt det övriga och rör till en jämn smet. Bred på den kalla kakan. Dra gärna vågor i glasyren med en gaffel till fint mönster.
  6. Dofta över med kakao genom en sil. Ställ kakan kallt en stund innan du skär den i lagom stora bitar.
  7. Går att frysa.

Inspiration från kokaihop.


Kommentera

Nästa Fylld kycklingfilé

Giglio.se