8 sätt att smyga in extra träning i din dag!

Blogg Hälsa och träning

Även om jag siktar på att träna minst 20-30 minuter per dag försöker jag klämma in några extra rörelse under hela dagen. Muskler och styrka bygs oavsett om du är på gym eller i köket. Klart att det går lite långsammare men ändå. 
Genom att göra små övningar under hela dagen. när du kan - i bilen, i köket, medan du borstar tänderna eller när du är vid datorn - håller du syret flödande och du strechar och tonar dina muskler. Du ökar även din ämnesomsättning. Här är några exempel på dessa vardagliga övningar.

 • Jobba med rumpan - spänn rumpan oavsett om du är i mataffärkö, när du går eller i hissen.. ingen kommer att märka något och det är så effektivt! 
 • Jobba med benen - försök att göra benlyft vid skrivbordet eller knäboj medan du borstar tänderna.
  Lägg till några extra steg i vardagen som tex att prkera bilen lite längre bort, ta trapporna i stället för hissen, eller gör några extra varv i shopcentret eller i affären.
  Tar du två trappsteg i taget när du går uppför aktiverar du dessutom ben och rumpa lite extra. 
  Har du möjlighet att gå eller cykla till jobbet är det ett perfekt tillfälle att aktivera kroppen till och från jobbet. Samma sak till och från gymmet eller affärer. Eller, hoppa av en station tidigare eller ta en liten omväg. Gör det till en vana att resa dig upp och gå omkring varje gång du pratar i telefon.Varje steg räknas!
  Ett höj- och sänkbart skrivbord gör gott för hälsan. Genom att stå upp och jobba förbränner du fler kalorier än om du sitter. Har du inget höj- och sänkbart skrivbord? Ta pauser ofta, res på dig och sträck ut kroppen. Dessutom visar ny forskning från Cambridge University att en stillasittande livsstil är farligare än fetma. Enligt studien dör dubbelt så många av en stillasittande vardag än av fetma.
 • Jobba med magen - om du kopplar av i vardagsrummet och tittar på tv:n, prova att göra det liggande på golvet eller på en filt och gör några magövningar (crunches) under varje reklam. Enkelt och så slipper man de tråkiga reklam!
 • Jobba med armarna - ta några dips på soffan. Sitt vid kanten av soffan och placera handflattorna bakom dig. Flytta framåt så att din kropp är ur soffan, böj armbågarna bakom dig och sänk din kropp mot golvet med böjda ben och fötterna ihop. Gör detta flera gånger som du tittar på tv. Du tränar armarna på nolltid!
 • Streck på dig - spänningar i nacken och axlar byggs upp byggs upp genom att sitta vid skrivbordet och det blir ännu värre när den långa arbetsdagen drar ut på. Streching uppmuntrar dessa spända muskler att slappna av. Prova att göra Nacken ner mot axeln övningen. Ta tag med ena handen i sidan av stolen. Luta dig och vrid huvudet åt motsatt håll. Ta tag om huvudet strax ovanför örat med andra handen och dra huvudet snett framåt. Det ska strama i sidan av nacken och ner mot axeln. Du kan titta rakt fram för att sträcka ut sidan av nacken. Gör samma sak på andra sidan. 
 • Träna medan du städar - städa måste du ändå så varför inte sätta på musik och tänka på träning. Strech här och där, benböj...

Vänd dödtid till träningstid och rör på din kropp så ofta du kan. Alla dessa små stunder har stora hälsofördelar!


Kommentera

Next Kostbevakningen!

Giglio.se