Sweet chilikyckling med krämig romansallad
Ingredienser
- 500 g kycklingfiléer
- 2 tsk olivolja
- 1 tsk salt
- 1 dl sweet chilisås
Romansallad
- 1 dl crème fraiche
- 1 finhackad rödlök
- 1 äpple i bitar
- 120 g vindruvor i halvor
- 0,5 grovt strimlad romansallad
- 1 tsk pressad citron
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
Tillagningssätt
Sätt ugnen på 225°.
Klappa in kycklingfiléerna med olja och salt. Lägg dem i en ugnsform och täck med sweet chilisås. Stek kycklingen i ugnen cirka 20 minuter. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 65º.
Romansallad
Blanda crème fraiche med rödlök, äpple, vindruvor, romansallad och citron. Salta och peppra.
Servera kycklingen med blomkåls "ris" eller ris för ej LCHF:are och den krämiga salladen.
Recept från: Coop