Surkålgratäng

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 6-7 dl hackad surkål
  • 1 gul lök
  • 400 gr nötfärs
  • 1 riven morot
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 ägg
  • 2 dl grädde
  • 4 msk creme fraiche
  • Svart peppar
  • 1/2 tsk Vegeta
  • Ev lite hackad torkad nötkött

Tillagningssätt

  1. Stek löken i olivolja.
  2. Tillsätt färsen och genomstekt.
  3. Krydda med Vegeta och svart peppar. Smaka av.
  4. Stek i annan stekpanna surkålen och den rivna moroten. Tillsätt även torkad nötkött. Stek tills kålen blir blank/ genomstekt.
  5. Häll surkålblandningen i en ugnsform.
  6. Häll över köttblandningen och rör om.
  7. Blanda grädde, tomatpuré och creme fraiche i en skål och häll över kött och kålblandningen.
  8. Grädda i ugn ca 40 minuter.
  9. Servera med tomatsallad och några klick av creme fraiche.

Kommentera

Nästa Hamburgare sås

Giglio.se