Surkålgratäng
Upplagt av den 2015-03-02 22:14
Recept LCHF Lunch/ Middag
Ingredienser
- 6-7 dl hackad surkål
- 1 gul lök
- 400 gr nötfärs
- 1 riven morot
- 1 msk tomatpuré
- 1 ägg
- 2 dl grädde
- 4 msk creme fraiche
- Svart peppar
- 1/2 tsk Vegeta
- Ev lite hackad torkad nötkött
Tillagningssätt
- Stek löken i olivolja.
- Tillsätt färsen och genomstekt.
- Krydda med Vegeta och svart peppar. Smaka av.
- Stek i annan stekpanna surkålen och den rivna moroten. Tillsätt även torkad nötkött. Stek tills kålen blir blank/ genomstekt.
- Häll surkålblandningen i en ugnsform.
- Häll över köttblandningen och rör om.
- Blanda grädde, tomatpuré och creme fraiche i en skål och häll över kött och kålblandningen.
- Grädda i ugn ca 40 minuter.
- Servera med tomatsallad och några klick av creme fraiche.