Spenatpaj LCHF
Ingredienser till botten
- 4 dl mandelmjöl
- 1 dl sesamfrön
- 0,5 dl kokosmjöl
- 1 msk fiberhusk
- 40 gr rumsvarmt smör
- 2 ägg
- 1 krm salt
Fyllning
- 200 gr hackad spenat
- 100 gr feta ost
- Ca 2 dl grädde
- 2 ägg
- 1 krm muskotnöt pulver
- Lite svartpeppar
- 1 krm salt
- 1 dl creme fraiche
Tillagningssätt
Botten:
Blanda ihop alla ingredienser, tryck in i smörad pajform och nagga med gaffeln. Låt vila i kylskåpet ca 30 min.
Förgrädda i förvärmd ugn i ca 15 min (tills det får lite färg).
Fyllning:
Tina spenaten i gryta. Krydda. Smula i fetaosten.
När paj botten är förgräddad, fördela spenatmassan övanpå.
Gör äggstanning av två ägg, grädde och salt och häll över spenaten.
Lägg på några klick creme fraiche och grädda ytterligare i ca 30 min.
Servera med tomat sallad.