Spenatpaj LCHF

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser till botten

  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 dl sesamfrön
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 40 gr rumsvarmt smör
  • 2 ägg
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 200 gr hackad spenat
  • 100 gr feta ost
  • Ca 2 dl grädde
  • 2 ägg
  • 1 krm muskotnöt pulver
  • Lite svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 dl creme fraiche

Tillagningssätt

Botten:

Blanda ihop alla ingredienser, tryck in i smörad pajform och nagga med gaffeln. Låt vila i kylskåpet ca 30 min.
Förgrädda i förvärmd ugn i ca 15 min (tills det får lite färg).

Fyllning:

Tina spenaten i gryta. Krydda. Smula i fetaosten.
När paj botten är förgräddad, fördela spenatmassan övanpå. 
Gör äggstanning av två ägg, grädde och salt och häll över spenaten.
Lägg på några klick creme fraiche och grädda ytterligare i ca 30 min.
Servera med tomat sallad.

 

 

 

 


Kommentera

Nästa Gräddsås lchf

Giglio.se