Snabba frukostbröd med havregryn

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl rågsikt
  • 1 dl havregryn
  • 1 ½ tsk bakpuler
  • ½ tsk salt
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 1 ägg
  • 1 ¼ dl vatten

Garnering

  • vatten
  • havregryn

Tillagningssätt

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke till en lite kladdig deg.
  3. Rulla degen till en rulle på ett mjölat bakbord. Dela rullen i åtta lika stora bitar på ett mjölat bakbord. Rulla dem till bollar.
  4. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med vatten.
  5. Strö lite havregryn över bröden. Grädda dem mitt i ugnen i ca 15 min eller tills bröden fått fin färg. Bröden är allra godast nygräddade!

Inspiration från Hembakat


Kommentera

Nästa Lax på spenatbädd

Giglio.se