Snabba frukostbröd med havregryn
Ingredienser
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl rågsikt
- 1 dl havregryn
- 1 ½ tsk bakpuler
- ½ tsk salt
- 25 g smör, rumsvarmt
- 1 ägg
- 1 ¼ dl vatten
Garnering
- vatten
- havregryn
Tillagningssätt
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke till en lite kladdig deg.
- Rulla degen till en rulle på ett mjölat bakbord. Dela rullen i åtta lika stora bitar på ett mjölat bakbord. Rulla dem till bollar.
- Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med vatten.
- Strö lite havregryn över bröden. Grädda dem mitt i ugnen i ca 15 min eller tills bröden fått fin färg. Bröden är allra godast nygräddade!
Inspiration från Hembakat